Virtual Sales Engineer / Teknisk säljare till Eaton

Virtual Sales Engineer / Teknisk säljare till Eaton

Är du en prestationsorienterad och relationsskapande person med tidigare erfarenhet av B2B försäljning? Vill du arbeta hos ett marknadsledande bolag som ingår i en global koncern? I rollen som teknisk säljare hos Eaton erbjuds du möjligheten att vara med i ett pilotprojekt inom virtuell försäljning där du får vara med och forma tjänsten framåt.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Eaton.

Om företagetEaton Electric AB är globalt ledande med expertis inom distribution av ström och kretsskydd; reserveffektsskydd; styrning och automatisering; ljus och säkerhet; konstruktionslösningar och kopplingsenheter; lösningar för tuffa och farliga miljöer samt tekniska tjänster. Eaton är genom sina globala lösningar utrustad för att svara på de viktigaste utmaningar inom strömhantering som finns idag.

Eaton i Sverige är ett säljbolag inom den internationella koncernen Eaton Corporation. I Sverige erbjuder Eaton produkter och tjänster inom lågspänning, mellanspänning och kraftförsörjning. De levererar energisparande lösningar som hjälper deras kunder att effektivt hantera elektrisk, hydraulisk och mekanisk kraft. Eaton är ett tekniskt ledande företag på den globala marknaden. År 2018 var Eatons omsättning 21 miljarder dollar. Eaton har cirka 99 000 anställda och bedriver försäljning i över 175 länder. Mer information finns på www.eaton.com.

ArbetsuppgifterI tjänsten är du med i utvecklingen av ett pilotprojekt för en tjänst som virtuell teknisk säljare. Du arbetar både strategiskt och operativt där du bygger långsiktiga relationer med både befintliga och nya kunder där du främst fokuserar på Eatons portfölj för lågspänningskomponenter till utvalda kundsegment. Du arbetar främst med virtuell försäljning, vilket betyder att du interagerar med dina kunder via telefon och digitala mötesforum. Ditt primära fokus är att identifiera kundens behov och erbjuda rätt lösning till rätt kund. Ditt arbete omfattar hela försäljningsprocessen, allt från uppsökande kontakt till att boka möten, följa upp, bearbeta samt att stänga affärer med målet att presentera produkter och lösningar.

Då tjänsten är en ny funktion får du möjlighet att vara med att forma och utveckla tjänsten mot Eatons olika kundsegment.

Formella krav
  • Avslutad högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning elektroteknik, alternativt avslutad gymnasial utbildning inom el/teleteknik
  • Tidigare erfarenhet av B2B försäljning
  • Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska
Du motiveras av att skapa affärer och är nyfiken samt vetgirig att förstå och analysera kunders behov. Som person är du van att bygga relationer, vara lyhörd och anpassa ditt sätt att bemöta olika typer av människor. Du trivs i en roll där du får stort utrymme att driva ditt eget arbete, komma med egna idéer och sätta upp höga mål som du arbetar för att uppnå. Då rollen innebär att du arbetar i nära samarbete med dina kollegor ser vi att du trivs att arbeta i team men även individuellt.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Remote
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Säljare, försäljning, Virtuell teknisk säljare, teknisk säljare, Virtual Sales Engineer, elektroteknik, el, lågspänning, komponenter, sälj, B2B, svenska, engelska, heltid, remote, Eaton, Stockholm, Malmö, Jönköping
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!