Varuflödesplanerare / Logistikkoordinator till Dagab

Varuflödesplanerare / Logistikkoordinator till Dagab

Har du en högskoleutbildning inom Supply Chain/Logistik och förståelse för hur logistikflöden fungerar? Har du dessutom ett intresse för dagligvaruhandeln? Hos Dagab erbjuds du en utvecklande tjänst samtidigt som du blir en del av Axfood fortsatta tillväxt.

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att Dagab har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Dagab en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom b.la. Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli, Mat.se och Apohem. De utvecklar även sina egna varumärken som Garant, Eldorado och Såklart. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet genom att driva och utveckla koncernens sortiment, inköp och logistik. Dagab omsätter drygt 48 miljarder kronor (2020) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista. Verksamheten vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur man agerar mot sina medarbetare. På så sätt ger Dagab sina kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. Hos Dagab får du möjlighet att vara med och påverka det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå då hur viktiga medarbetarna är för dom.

Arbetsuppgifter

I rollen som varuflödesplanerare ansvarar du i huvudsak för att planera, genomföra varuinköp och styra flöden av varor till Dagabs lager med fokus på att analysera för att optimera servicegrad, inleveranskapacitet, lageromsättningshastighet, kassationer och kostnader. Du planerar och ansvarar fullt ut för de operativa inköpen från flertal leverantörer inom dagligvaruhandeln. Ditt dagliga arbete består av orderläggning, orderbevakning och förbättringsarbete. Du förväntas att på ett strukturerat och engagerat sätt agera på avvikelser i inköpsflödet genom att hitta lösningar för den utmaning som uppstått. Du ansvarar också för den proaktiva planeringen för att säkra ett bra varuflöde inför exempelvis planerade kampanjer, säsonger och sortimentsskiften.

Ett urval av arbetsuppgifter är:
* Operativt och strategiskt inköp baserat på efterfrågeprognos.
* Löpande analysera och justera leverantörs- och artikelparametrar och avvikelser.
* Att utveckla och följa upp nyckeltal för flödet.
* Hantera transportbokningar och ansvara för leveransbevakning av lagda order.
* Leda och utveckla arbetet inom tilldelat ansvarsområde enligt avdelningens ansvarsfördelning, internt och externt

I rollen har du ett stort kontaktnät och löpande kommunikation med Dagabs leverantörer, transportörer, lagerverksamhet och inköpsfunktion.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Högskoleutbildning inom exempelvis logistik, ekonomi, Supply Chain eller annan likvärdig eftergymnasial utbildning
* 1-2 års arbetslivserfarenhet från Supply Chain, logistik, produktion, inköp eller likvärdigt.
* Goda kunskaper i Officepaketet, främst inom Excel.
* Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Meriterande:
* Erfarenhet av arbete inom dagligvaruhandeln.
* Har kunskaper inom SAP och andra avancerade IT-system.
* Tidigare arbetat med systematiskt förbättringsarbete.

För att trivas i rollen är du resultatfokuserad, sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dessa. Vidare är du analytisk lagd och kan snabbt skapa dig en förståelse för siffror och har ett logiskt angreppssätt. Du gör beräkningar och analyserar utfall vilket kräver ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Där till har du har ett öga för detaljer och eventuella avvikelser. Eftersom du i rollen har flera kontaktytor både internt och externt är du kommunikativ och trivs väl i samarbete med andra. Slutligen är du driven och initiativtagande gällande att genomföra förändringar och förbättra processer.

Övrig information

Start: Januari
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: FMCG, axfood, dagab, supply chain, ekonomi, ingenjör, nyexad, nyexaminerad, stockholm, flödesplanering, inköp, koordinering, logistik, demand planning, supply planner, supply chain, inköp, logistikkoordinator, varuflöde, flödesplanering, heltid, rekrytering

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 17 mars 2023 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.