Valuation Analytics Specialist / Värdering / Trade analys / Fin-tech

Valuation Analytics Specialist / Värdering / Trade analys / Fin-tech

Har du intresse för finans och finansiella instrument och vill arbeta i ett växande företag med start up-själ i en analytisk och kundnära roll där du formar både dina egna och företagets framgångar? Då ska du läsa vidare om den här karriärmöjligheten i ett växande internationellt företag i finansbranschen - TriOptima.

Om företagetTriOptima är i grunden ett svenskt Fintech-bolag som levererar lösningar för att reducera och hantera risk i handel med OTC-derivat. Idag ägs TriOptima av ett amerikanskt bolag som heter CME Group, ett multinationellt bolag med omkring 6000 anställda världen över. Huvudkontoret för TriOptima är baserat i Stockholm där centrala funktioner, utvecklingsavdelningen och Service Management finns. TriOptima har även kontor i finansvärldens metropoler; London, New York, Singapore och Tokyo. Deras kunder är främst internationella investmentbanker och andra finansiella aktörer. TriOptima grundades som ett start-up i Stockholm och har idag cirka 160 anställda på Stockholmskontoret.

TriOptima söker dig som vill arbeta i ett växande och innovativt bolag i finansbranchen. Företaget rekryterar en värderingsanalytiker till en tekniskt avancerad och kundinriktad roll, som arbetar nära utvecklare och säljare internt och mot risk managers och traders externt med bl.a. portföljanalys och värderingar. Som anställd erbjuds du en stimulerande arbetsroll i en internationell och högteknologisk miljö där du dagligen kommer kommunicera med kunder och kollegor över hela världen.

ArbetsuppgifterTeamen är uppdelade efter företagets produkt- och tjänsteportfölj, och de finns representerade på samtliga kontor - vilket erbjuder en rörlighet inom företaget som är unik. I rollen tillhör du ett av TriOptimas Client Service team, där ditt arbete präglas av värderingsarbete i kundnära roll med utrymme för dataanalytiskt arbete och skräddarsydda lösningar mot främst investmentbanker där majoriteten finns utomlands. Här ges du möjlighet att vara med och utforma morgondagens finansmatematiska utmaningar inom riskanalys.

I din roll på triCalculate kommer du att arbeta med portföljanalys och värdering av bland annat derivat. Här ingår projicering av kassaflöden, testing och större beräkningar i Excel samt kontakt med traders och utvecklare. Bolaget värdesätter platta strukturer och utbyten mellan de olika kontoren och det finns därför goda möjligheter för dig att få göra längre eller kortare utbyten till något av TriOptimas andra kontor.

På TriOptima uppmuntras all form av personlig vidareutveckling och företaget ser positivt på initiativtagande, utbildning och utmaningar. I rådande tillväxttakt finns stora möjligheter att växa med och i bolaget.

Tidigare Client Managers jobbar idag som bland annat som Product Managers, Business Managers och Sales Executive.

Formella krav
  • Examen i ekonomi med inriktning finans eller motsvarande examen med teknisk inriktning i exempelvis industriell ekonomi
  • Är i slutet av din utbildning eller är i början av din karriär
  • Har ett intresse för finans och kunskap om finansiella instrument
  • Är intresserad att jobba i en teknisk miljö
  • Har du grundläggande programmeringskunskaper eller erfarenheter av databaser är det meriterande (Python, SQL, C++, R, Excell)
  • Har mycket goda kunskaper i engelska och svenska
Som person är du analytisk, kommunikativ och är intresserad av finans. Du gillar att ta egna initiativ och att arbeta självgående. Företagskulturen präglas av prestigelöshet och ett högt tempo för att ge kunderna bästa möjliga service och produktupplevelse. Du har ett stort intresse för finansiell matematik och värderingar.

Övrig information
OBSERVERA: Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev på engelska samt betyg från universitet.

* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos TriOptima.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Interest rate swaps, CDS, FX, commodities, credit risk management, SQL, civilingenjör, industriell ekonomi, finans, finansiell, finansbranschen, finance, fin-tech, fintech, finance technology, finansiella intrument, investment banking, valuation analytics, värderingsanalys, finansiell matematik, financemath
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.