Utredare inom kultur- och mediepolitik till DIK-förbundet

Utredare inom kultur- och mediepolitik till DIK-förbundet

Har du kunskap inom kulturpolitik och vill vara en del i arbetet för en både tryggare och mer spännande arbetsmarknad för DIK:s medlemmar? Vi söker dig som vill arbeta i en ansvarfull roll där du har stor möjlighet att påverka ditt arbete.

Om företagetDIK är facket för kultur och kommunikation och har drygt 20 000 medlemmar. De är ett av 23 fackförbund som tillsammans utgör Saco. Medlemmar i DIK är verksamma bland annat inom kommunikation, kulturadministration, media och språk och kan arbeta på till exempel bibliotek, arkiv, museer, kommunikationsavdelningar eller PR-byråer. De har lång utbildning och hög kompetens. Medlemmarna finns i hela Sverige och finns representerade inom alla arbetsmarknadssektorer.

DIK ger medlemmarna inspiration och trygghet. De strävar efter att uppfattas som personliga, rakryggade och tydliga. Här söker man nya, kreativa lösningar på fackets framtida och nuvarande utmaningar. DIK arbetar aktivt med frågor som rör genus och mångfald och har som målsättning att kansliets personalsammansättning ska spegla samhällets mångfald.

Nu söker vi en utredare till förbundets samhällspolitiska avdelning som arbetar med att förbättra förutsättningarna för medlemmarnas arbete genom att lyfta och driva relevanta frågor. Här erbjuds du möjligheten att under stor frihet driva ditt eget arbete. Inom ramarna för förbundets områden är du med och påverkar vilka frågor förbundet lyfter.

ArbetsuppgifterSom utredare ingår du i ett team på sex personer där du ansvarar för och till viss del agerar talesperson inom politikområdena kultur och media. Du arbetar med kunskapsuppbyggnad och politikutveckling där du omvärldsbevakar, initierar och driver projekt, aktiviteter och samarbeten inom dina ansvarsområden. I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för expertgrupper inom området samt författande av remissvar, underlag, omvärldstexter och politiska kommentarer. Vidare ansvarar du för sakinnehåll vid påverkansaktiviteter som exempelvis seminarier inom ditt område. Du håller i viss utsträckning presentationer gällande ditt arbete. I rollen har du breda kontaktytor såväl internt som externt där du agerar representant för dina områden. Du samarbetar inom förbundet samt bygger och underhåller kontakter med nyckelpersoner i andra organisationer.

Formella krav
  • Akademisk examen inom humaniora
  • Flera års erfarenhet av arbete med kulturpolitik
  • Vana av omvärldsbevakning samt författande av texter
  • Meriterande med erfarenhet från en politiskt styrd eller medlemsstyrd verksamhet
  • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Till den här rollen söker vi dig som har ett stort samhällsintresse och strävar efter att hela tiden lära dig mer om ditt expertområde. För att trivas i rollen är du en person som gärna kommer med idéer och tar initiativ. Du driver vidare självständigt ditt arbete framåt men är inte rädd för att konsultera andra när det behövs. Då du i rollen kommer ha långtgående samarbeten ser vi att du är trygg i din kontakt med andra och trivs med att bygga upp nätverk.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Södermalm, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: DIK, DIK-förbundet, Saco, fackförbund, fack, utreda, kulturpolitik, mediepolitik, kultur, media, utredare
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.