Testledare till Axfood IT

Testledare till Axfood IT

Är du en driven och målmedveten person med erfarenhet av testledning inom IT? Är du även på jakt efter en tjänst där du får utmanas, utvecklas och bidra till en bättre organisation? Axfood IT erbjuder en spännande verksamhetsnäraroll där ditt driv och engagemang blir centralt i deras fortsatta testledningsarbete!

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Axfood IT har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Axfood IT en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetAxfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige och näst störst på marknaden med en marknadsandel om cirka 20 procent. Här ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar'n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och deras supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash och City Gross.

Axfoods IT-organisation, även kallad Axfood IT, består i dagsläget av 250 anställda fördelade på utveckling och operations som ligger långt fram i tekniken. De utmanar ständigt marknaden för att ligga i framkant gällande digitalisering och för att ha marknadens nöjdaste kunder.

Med långsiktighet, kundfokus och ansvar arbetar Axfood ständigt mot lönsam tillväxt. De har visionen att vara Sveriges bästa dagligvarubolag och för att fortsätta den positiva trenden utvecklar företaget ständigt ett attraktivt sortiment, ökar innovationsgraden och etablerar butiker i geografiskt viktiga lägen. Axfood IT är en viktig del i detta och som delaktig under utrullningen av ny teknik spelar du en stor del i att leverera de bästa förutsättningarna för verksamheten.

Läs mer om Axfood IT här: https://www.axfood.se/nyhetsrum/nyheter/livet-pa-axfood-it-medarbetare-ger-insikter-i-nytt-poddavsnitt/

ArbetsuppgifterSom testledare hos Axfood IT blir du viktig person för testverksamheten gällande företagets olika HR-system, det primära systemet är SAP SuccessFactors. Du arbetar tätt med två team, ett på IT sidan och ett på verksamhetssidan. Du axlar ett övergripande ansvar för alla system och leder samt fördelar samtliga testrelaterade uppgifter i projekten, releaserna eller ett specifikt uppdrag, då i samråd med projektledare och förvaltningsledare. Testerna innefattar bland annat prestanda-, regressions, acceptans- och konverteringstester. Du är även med och skapar detaljerad planering av hela testarbetet utifrån de ramar som finns i projekten. Du kvalitetssäkrar användningsfall så att dessa kan utgöra underlag för testfall. Du deltar aktivt själv i testandet och leder arbetet med att skriva testfall, skapa testdata och integrationstester. Vidare loggar och rapporterar du upptäckta fel under genomförandet och kommunicerar status i testarbetet. Du deltar i vidareutvecklingen och införandet av testmetodiken. Administration av testplanering, genomförande och uppföljning sker i Jira-verktyget Xray. Tester sker både manuellt och automatiskt.

Tillsammans med andra testledare arbetar ni med att utveckla och förädla testmetodiken, detta genom att anpassa den till nya omständigheter och utvecklingsprocessen i stort. Du genomför, vid behov, mindre utbildningar och informationsinsatser i projekten för att sprida kunskap om test. Slutligen är du med och kravställer på Axfood IT:s testmiljöer.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Minst 3 - 4 års arbetslivserfarenhet av rollen som testledare
  • Erfarenhet av att leda test i agila organisationer och projekt
  • God förståelse för IT-infrastruktur, IT och kravhantering
  • Erfarenhet av att arbeta i Jira och Confluence
Meriterande:
  • Erfarenhet av SAP SuccessFactors, SoftOne, Quinyx och Aditro
  • Erfarenhet av att ha arbetat med testautomation
Vi tror att du som söker den här rollen tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, ser till att utförandet bli bra och arbetar aktivt mot att alltid hålla deadline. Då du arbetar på ett strukturerat sätt, siktar du alltid på att leverera ett bra resultat. Vidare är du lyhörd och känner av din omgivning vilket skapar förtroende hos de du arbetar med. Du tycker om att samarbeta, att lyssna på vad andra har att säga och du tycker att resultatet blir som bäst när ni jobbar tillsammans. Slutligen ser vi att du stimuleras av att vara med och förbättra processer och rutiner, och uppskattar en roll där du ges möjligheten att bidra med dina tankar och idéer och har mandat att utveckla befintliga rutiner.

Övrig information
Start: Hösten eller vintern 2022
Plats: Torsplan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Ansvarig rekryterare: Victor Rundberg, victor.rundberg@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: testledare, projektledare, projekt, projektledning, test, kanban, scrum, agil, Xray, Jira, Axfood IT, Axfood, förändringsledning, scrum, leveransansvarig, scrum master
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!