Testledare till Axfood IT

Testledare till Axfood IT

Är du en erfaren och engagerad testledare som vill arbeta i en bred tjänst som innebär att planera och genomföra testprocesser? Vill du även arbeta i en spännande organisation med starkt varumärke i en verksamhetsnära roll? Vi söker nu en testledare till Axfood IT!

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att Axfood IT har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Axfood IT en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetAxfood är en av de största aktörerna inom dagligvaruhandeln med butiker som Hemköp och Willys. IT-organisationen består i dagsläget av 250 anställda fördelade på utveckling och leverans. Axfood är ett bolag som ligger långt fram i tekniken. De utmanar ständigt för att ligga i framkant gällande digitalisering och för att ha marknadens nöjdaste kunder.

Med långsiktighet, kundfokus och ansvar arbetar Axfood ständigt mot lönsam tillväxt. De har visionen att vara Sveriges bästa dagligvarubolag och för att fortsätta den positiva trenden utvecklar man ständigt ett attraktivt sortiment, ökar innovationsgraden och etablerar butiker i geografiskt viktiga lägen. Axfood IT är en viktig del i detta och som delaktig under utrullningen av ny teknik spelar du en stor del i att leverera de bästa förutsättningarna för verksamheten.

ArbetsuppgifterSom testledare är du spindeln i nätet för testverksamheten av avdelningen "Pris och sortiments" system. Du är med från kravställning till uppföljning av testarbetet och du planerar, samordnar och leder tester i nära samarbete med utvecklare, systemansvariga, systemförvaltare, driftansvariga, externa leverantörer, leveransansvariga och IT ledning. Du kan även vara med och stötta våra team t.ex. som scrummaster.

I rollen ingår ett övergripande ansvar för systemens tekniska kvalitetssäkring samt att planera och allokera testresurser som behövs för de olika förvaltningsobjekten. Administration av testplanering, genomförande och uppföljning sker i dagsläget Quality Center (QC) vilket under året kommer att bytas ut mot Jira-verktyget Xray. Tester sker både manuellt och automatiskt.
Du kommer även arbeta med att ta fram automatiska tester inom regressionstester.
Vidare ansvarar du även för att utbilda och informera i förvaltning och projekt för att sprida kunskap om testmetodik.

Testerna utförs inför produktionssättningar av såväl förvaltningsreleaser som utvecklingsprojekt samt i samband med kritiska driftstörningar. Fokus är två stora releaser per år men även mindre rättningsreleaser förekommer. Huvudprocesserna för test inom avdelningen är: pris, kampanj, sortiment och masterdata (artikel, butiker, lager och kunder).

Formella krav
 • Minst 2 års erfarenhet i en roll som testledare
 • Erfarenhet av test, automatiserade tester, utveckling av testfall och test av komplexa IT-lösningar
 • Högskoleutbildning inom relevant område
 • Kunskap inom Jira
 • Kunskap inom Xray
 • Kunskap inom HPQC
 • Scrummaster
 • Erfarenhet av att arbeta Agilt med Scrum samt Kanban
 • Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande
 • Erfarenhet inom branschen
 • Certifieringar : ISTQB (International Software Testing Qualification Board), IREQB (International Requirement Engineering Quality Board)
Vi tror att du som söker denna tjänst trivs i en roll där du får ta ansvar för din egen utveckling och driver ditt arbete framåt. Med en positiv attityd antar du och löser de problem samt utmaningar du stöter på i rollen. Eftersom innefattar många kontaktytor behöver du vara en person med en god kommunikativ förmåga som trivs i sociala situationer.

Vidare tror vi att du är en person som tycker om att ingå i ett team där du får dela och utveckla kunskap med närstående kollegor samtidigt som du ställer höga krav på kvalitet, både från dig själv och andra.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Torsplan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: testleadre, test, kanban, scrum, agil. HPQC, Xray, Jira Afood IT, Axfood, förändringsledning, scrum, leveransansvarig, scrummaster
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.