Testledare / Projektledare till SGDS Gruppen

Testledare / Projektledare till SGDS Gruppen

Är du en erfaren testledare och vill arbeta med ett engagerat och framåtlutat företag i en utvecklande och bred tjänst? Är du även på jakt efter en tjänst där du får ansvara för alla delar i testprocessen i en organisation med starka varumärken? SGDS Gruppen söker nu dig som vill ta rodret och driva testverksamheten framåt i helhet!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos SGDS Gruppen.

Om företagetSaint-Gobain Distribution i Sverige omfattar bolagen Bevego, Dahl, Optimera, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel och många spännande dotterbolag. De är nästan 3 000 branschkunniga medarbetare, som tillsammans omsätter drygt 16 miljarder och har över 170 etableringar runt om i Sverige. Idag servar de tillsammans över 150 000 kunder regelbundet såsom duktiga hantverkare inom bygg och installation.

För att underlätta deras kunders affärer finns SGDS Gruppen AB; där samlas all kompetens för smidiga processer inom bland annat administration, ekonomi, IT och supply chain. Detta underlättar för alla deras kunder, som smidigt kan handla allt som behövs oavsett i vilket bolag de är kund eller i vilken bransch de är verksamma. Integrationen av bolagen sker stegvis med start hösten 2021 och inleds med Dahl och Optimera.

Nu söker SGDS Gruppen en erfaren testledare med anledning av en större förflyttningsresa av ERP systemet till Cloud. Detta innefattar alla bolagen i SGDS Gruppen och där du får en strategisk nyckelroll i att styra och stötta arbetet kopplat till testorganisationen.

ArbetsuppgifterSom testledare har du ett flertal fokusområden i rollen, huvudsakliga ansvarsområdet ligger inom ramen för utveckling rent strategiskt av testorganisationen på SGDS. Du kommer att ansvara och driva testverksamheten framåt på en strategisk nivå men även på en operativ nivå där du leder och fördelar arbetet till testarna i organisationen.

Som ansvarig för testledningen kommer du att föra ett tätt samarbete med systemförvaltare, processägare samt tekniska resurser. Där du bistår organisationen med kompetens och styrning över processer, verktyg och planering kopplat till testverksamheten. Vidare kommer du att styra och säkerställa att testmetoder inom miljöerna utvecklas och fungerar i det löpande förändringsarbetet. Ansvara för att förvalta och driva utveckling i plattformar för automatiserade tester och löpande anpassa dessa i takt med att IT landskapet förändras. Detta innefattar löpande förbättring av automatiserade processer och verktyg, belysa organisatoriska behov och arbetssätt för att anpassa verksamheten till en allt snabbare förändringstakt. Slutligen ansvarar du för att utveckla arbetssätt och plattformar som behövs för att verksamheten skall harmonisera med releasecykler och konsekvenser kopplat till molnbaserade tjänsters förändringstakt.

Du rapporterar till CTO.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Flera års erfarenhet av att hantera och leda test som testledare eller projektledare under en större förändringsresa
  • Obehindrad i engelska och svenska, tal och skrift
  • Kunskap och/eller certifierad inom ett eller flera ramverk och metoder för test
För att lyckas i rollen som testledare hos SGDS Gruppen drivs du av att leda och motivera andra för att uppnå gemensamma mål. Du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, ser till att utförandet bli bra och säkerställer att allt blir slutfört i tid. Därigenom är du skicklig på att prioritera och strukturera så att du och teamet når sätta deadlines. Som person är du analytiskt lagd vilket gör att du snabbt förstår abstrakta/komplexa uppgifter, och upptäcker eventuella fel. Du fastnar inte heller här och nu, utan tar hänsyn till långsiktiga konsekvenser och anpassar ditt agerande utifrån det. Du bidrar även med nya idéer/perspektiv, och testar mer än gärna nya arbetssätt för att komma framåt, rent operativt såväl som strategiskt. Vidare har du lätt för att anpassa dig till andras åsikter, lyssnar in och tycker att det är viktigt att låta alla komma till tals, varpå du upplevs som en ödmjuk ledare.

Övrig information
Start: Under H2 2022
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring tjänsten? Vänligen kontakta ansvarig rekryterare Victor Rundberg på victor.rundberg@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: testledare, test, kanban, scrum, agil, Jira, IT, tech, SGDS Gruppen, Dahl, förändringsledning, scrum, leveransansvarig, projektledare, heltid, Stockholm, testare, test management
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!