Teknisk support / IT-support / 2nd line till Bedege

Teknisk support / IT-support / 2nd line till Bedege

Är du en kommunikativ och analytisk problemlösare som söker nya utmaningar inom support? Vi söker nu en driven person med stort intresse för IT.

Om företagetBravura söker en teknisk support till det etablerade bolaget Bedege som arbetar med IT-lösningar, primärt mot detaljvaruhandeln. De säljer, anpassar och supportar affärsystem, kassalösningar och betalningslösningar. Kunderna består av namnstarka aktörer och supporten bedrivs 365 dagar om året för att på så sätt bibehålla högklassig service och ge kunderna möjlighet att fortsatt driva sin verksamhet och försäljning framåt. Bedege erbjuder således sina kunder ett totalt förvaltningsåtagande.

ArbetsuppgifterSom teknisk support kommer du att lösa tekniska ärenden på 1st och 2nd line-nivå. Varje ärende som kommer in loggas och tilldelas sedan en ägare som ansvarar för att felsöka och lösa de problem som föreligger. På avdelningen råder en prestigelös stämning där alla hjälps åt och ställer upp för varandra. Ärendenas art kan bland annat vara frågor rörande artiklar som inte hittas, nätverk som ligger nere eller fel på hårdvara. Ärendena hanteras i ett ärendehanteringssystem och support sker via telefon, mejl och fjärrstyrning.

Formella krav
  • Minst ett års erfarenhet från en roll som 1st line support eller liknande
  • Meriterande med utbildning inom IT eller ekonomi
  • Goda kunskaper i Windowsmiljö samt nätverk och kommunikationslösningar
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska
  • Meriterande med kunskaper inom Active Directory, SQL samt ERP-lösningar
För att trivas i rollen drivs du av problemlösning och att leverera högkvalitativ service, också under perioder med högt tempo. Som person har du en prestigelös inställning och ser positivt på att stötta upp kollegor i det dagliga arbetet. Vi ser också att du har ett stort intresse för IT och viljan att tillhöra en stabil organisation som lägger vikt vid medarbetarna, vilket på sikt kan innebära utökade ansvarsområden.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: First line, 1st line, 2nd line, second line, support, helddesk, supporttekniker, IT-support, IT, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.