Teknisk skribent / Teknisk Informatör till Scanreco

Teknisk skribent / Teknisk Informatör till Scanreco

Har du ett stort intresse för teknik och är duktig på kommunikation? Här får du möjligheten att jobba med teknisk information hos ett växande företag med världsledande produkter.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Scanreco AB.

Om företagetScanreco AB är ett väletablerat elektronikföretag som utvecklar, producerar och marknadsför egenutvecklade trådlösa styrsystem för kranar och maskiner. Kunderna är några av världens ledande kran- och maskintillverkare. Merparten av produkterna exporteras. De erbjuder en trevlig arbetsmiljö i ljusa, nybyggda och trivsamma lokaler i Sätra med goda kommunikationer.

Kontoret i Sätra har vuxit med 100% de senaste fem åren och idag är de ca 140 medarbetare. De har haft en årlig omsättningsökning på ca 15%. Samtliga avdelningar från lager och leverans till försäljning, inköp och ledning sitter under samma tak vilket bidrar till den goda gemenskap som präglar kulturen. Det finns en entreprenörskänsla där alla jobbar för varandra och hjälps åt mot gemensamma mål. Utöver huvudkontoret i Sverige finns även enheter i USA, Kanada och Tyskland. För mer information om företaget - besök www.scanreco.com

ArbetsuppgifterI denna roll har du ett helhetsansvar för Scanrecos dokumentation och tekniska information. En stor del av arbetet går ut på att samla in information för att skapa en bild av produkten, tekniken, förändringar och uppdateringar. Detta gör du genom att delta på utvecklingsmöten samt intervjua kollegor i organisationen. Därefter arbetar du med hur du på bästa sätt kan kommunicera detta till användarvänlig och anpassad information. Arbetet sker till största del på engelska.

Genom att förstå tekniken kan du uppfatta behovet av information för såväl internt bruk som till slutanvändare och servicetekniker. Du har ett helhetsansvar för kommunikationen, men det finns också stöd från både en kommunikatör och en illustratör internt. Du ansvarar även för extern kontakt med översättningsbyråer och jurister.

Formella krav
  • Relevant teknisk utbildning, alternativt motsvarande erfarenhet
  • Flytande engelska, både i tal och skrift
  • Starkt meriterande: Erfarenhet från en liknande roll
  • Meriterande: Erfarenhet från Indesign, Photoshop eller CAD
För att lyckas i denna roll är det viktigt att du har en god teknisk förståelse och en fallenhet för kommunikation och text. Vidare bör du vara en självgående och handlingsinriktad person som trivs med ansvar. Det är också viktigt att du är strukturerad och noggrann.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Scanreco.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Sätra
Lön: Fast månadslön

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Teknisk skribent, teknik, information, informatör, Technical writer, writer, kommunikatör, kommunikation, dokumentation, Stockholm, Sätra, Scanreco, journalist, teknikinformatör, skribent, marknadsföring, copywriter
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.