Teknisk säljare / Account Manager / Kundansvarig

Teknisk säljare / Account Manager / Kundansvarig

Vill du ta nästa steg och utvecklas inom försäljning? Har du ett tekniskt/maskinellt intresse? Här erbjuds du en möjlighet att växa i din roll och vara en drivande kraft i företagets fortsatta utveckling.

Om företagetSedan 1953 marknadsför och säljer företaget maskiner och system till svensk verkstadsindustri. Företaget är ett engagerat familjeföretag med gedigen erfarenhet och ett ackumulerat tekniskt kunnande. Främst omfattar företagets program maskiner för gradning och polering av metallkomponenter men även andra maskiner och produkter mot industri. De har ett internationellt kontaktnät och samarbetar med ledande företag inom ytbehandlingsbranschen i Europa och USA.

Kontoret ligger i Solna och ingår i en företagsgrupp med 8 anställda samt har en omsättning på drygt 40 milj. Företagskulturen är informell och prestigelös, du har eget kontor och erbjuds goda möjligheter att utveckla din roll.

ArbetsuppgifterI rollen som Teknisk säljare ansvarar du för att sälja maskiner och förbrukningsvaror till både befintliga och nya kunder inom svensk verkstadsindustri. Du utvecklar både befintliga kundrelationer med de kunder du tar över samt skapar nya affärsmöjligheter genom bland annat mässor. Affärer, både korta och mer komplexa, görs utifrån kundernas behov där du även har en rådgivande roll. I mer komplexa försäljningsprojekt kan du komma att samarbeta med ingenjörer för att hitta en anpassad lösning till din kund.

Du har eget budgetansvar och har en nära kontakt med företagets ledning samt företagets leverantörer. Då företagets kunder finns utspritt i Sverige reser du ca 2 ggr i månaden. Även internationella resor till företagets leverantörer förekommer.

Formella krav
  • Tidigare erfarenhet av försäljning, meriterande med erfarenhet av teknisk försäljning
  • Starkt meriterande med teknisk utbildning eller intresse inom teknik/maskiner
  • Goda kunskaper i Svenska och Engelska
  • B-körkort är ett krav
För rollen ser vi att du tycker om att arbeta självständigt och ta eget ansvar över ditt arbete. Då du arbetar med långa kundrelationer har du kundens behov i fokus och är kundorienterad i ditt arbetssätt. Du är flexibel och lösningsorienterad då dina affärer kan både vara av enklare och mer komplicerad karaktär. I rollen arbetar du med både befintliga kundrelationer och skapar nya uppskattar du att ha varierade arbetsuppgifter och är prestigelös.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Solna
Lön: Enligt överenskommelse
Kontakt: Bravura, info@bravura.se, tel. 08-40024050

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: account manager, säljare, teknik, industri, entreprenör, rådgivning, kundansvarig, sale, sales, fältsäljare, teknisk, maskinellt, motor, försäljning, internationellt
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.