Sustainability and Regulatory Affairs till Paragon Nordic

Sustainability and Regulatory Affairs till Paragon Nordic

Vill du vara med och ta fram nästa generations hållbara kosmetik- och konsumentprodukter? Vill du tillhöra ett företag i spännande expansionsfas och tillväxtresa? Hos Paragon Nordic ges du möjlighet att växa in i rollen som SRA. Paragon Nordic präglas av god stämning där arbetsmiljö och trivsel värderas högt.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Paragon Nordic.

Om företagetParagon Nordic utvecklar och producerar kemiska produkter inom hudvård & styling, industri, hushåll, sport och fritid, livsmedel och medicinteknik åt deras kunders varumärken. Paragon Nordic arbetar med att förnya produkter och förverkliga produktidéer som förbättrar människors vardag och skapar en mer hållbar värld. Varje dag producerar de hundratals högkvalitativa och hållbara produkter som återfinns i människors badrumsskåp, garage och städskåp. Under rådande kris har företaget ökat sin omsättning till 400 MSEK i år. Paragon Nordic har funnits i mer än 60 år med totalt cirka 200 anställda idag. Företagets produktionsenheter ligger i Vallentuna, Eket, Vilnius (Litauen) och Skarnes (Norge). Företaget erbjuder goda förmåner samt värderar arbetsmiljö och trivsel högt vilket en låg personalomsättning vittnar om.

Du tillhör avdelningen för kvalitet, miljö och regulatori (QSR) som består av 10 personer. Regulatorigruppen består idag av 3 personer.

ArbetsuppgifterSom SRA arbetar du med att säkerställa att verksamheten och tillverkade produkter lever upp till lagstiftning och krav enligt Paragons ledningssystem. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att driva regulatoriska och hållbarhetsfrågor rörande företagets olika produkttyper, med fokus på produkter som faller under lagkrav för kemiska produkter, CLP och REACH. I rollen arbetar du även med förbättringsprojekt inom regulatori, hållbarhet och närliggande områden.

Dina arbetsuppgifter som Sustainability and Regulatory Affairs omfattar bla:
 • Frågeställningar kring märkning och klassificering av både produkter och råvaror
 • Upprätta säkerhetsdatablad (SDS)
 • Ansvara för produktregistreringar
 • Granskning av produktmärkning
 • Kontroll av regelefterlevnad mot bland annat REACH och CLP
 • Övervakning och implementation av nya regelverk och standarder inom berörda områden
 • Myndighetskontakt
 • Transportmärkning
 • Driva ansökningar för miljöcertifieringar (ex. Svanen, Bra miljöval, Eco label etc).
 • Toxikologisk rådgivning
 • Riskbedömningar
Formella krav
 • Avslutad högskoleutbildning inom naturvetenskapligt ämne
 • Tidigare arbetslivserfarenhet av regulatoriska frågeställningar
 • Kunskap från berörda kemikalielagstiftningar (REACH och CLP)
 • Erfarenhet att generera säkerhetsdatablad samt dokumenterad erfarenhet av toxikologiskt arbete
 • Erfarenhet från arbete i kontakt med myndigheter eller certifierade organ
 • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift
För att trivas i rollen är du nyfiken som person och det faller sig naturligt att ta egna initiativ. Du är även handlingskraftig och ser vad som behöver göras då du i denna roll driver ditt eget arbete framåt. Du trivs i en miljö där du arbetar tätt med dina kolleger och där ni hjälper och stöttar varandra men i grunden är du lösningsorienterad och trivs att driva ditt arbete framåt självständigt. Som SRA är det av vikt att du har en god struktur på ditt arbete och håller en hög nivå på noggrannhet och detaljer i arbetet. Du har en fallenhet för att snabbt sätta dig in i arbetsuppgifter. För denna roll värdesätter vi dina personliga egenskaper och det finns stor möjlighet att växa in i rollen.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Vallentuna, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: SRA, Sustainability and Regulatory Affairs, kemi, kemist, toxikologi, REACH, CLP, QA, QC, kemiska produkter
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!