Supportspecialist / Nätverkstekniker till PacketFront Software Solutions

Supportspecialist / Nätverkstekniker till PacketFront Software Solutions

Är du en driven problemlösare med starka nätverkskunskaper? PacketFront söker nu en Supportspecialist.

Om företagetPacketFront Software grundades 2001 och har sedan dess levererat deras unika OSS system BECS. Företaget är aktivt inom network management, där de levererar automationslösningar inom nätverk för både privatpersoner och företag. PacketFront har levererat deras lösningar till kunder i 23 länder, med över 100 individuella kunder som har valt deras BECS lösning för att effektivisera deras nätverksfunktion.

PacketFront Software har kontor både i Shanghai och Stockholm. På Stockholmskontoret sitter man centralt i fina lokaler där det råder en stark laganda och mycket positiv energi bland de 15 medarbetarna.

ArbetsuppgifterI rollen som supportspecialist ansvarar du för supportärenden som du tar emot via supportärendesystemet eller via telefon vid kritiska ärenden. Du är först med att avgöra hur akut ärendet är, och påbörjar därefter en felsökning som du i ett senare stadie lämnar över till företagets R&D avdelning. Rollen ställer krav på både dina tekniska samt kommunikativa färdigheter då du har ett nära samarbete med PacketFronts kunder världen över, samt företagets R&D avdelningar i Stockholm och Kina. Du hanterar drygt ett ärende om dagen, dock varierar ledtiden så periodvis hanterar du flera ärenden parallellt. Du ingår i ett nära team med god sammanhållning som har ett nära samarbete och hög grad av kompetensutbyte.

Du arbetar vanliga kontorstider 08.00 - 17.00 utgåendes från Stockholmskontoret.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper inom nätverk / bredband
  • Erfarenhet av switching och routing
  • Mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
Meriterande:
  • Programmering eller scriptning i Shell, TCL, Perl, Python
  • Tidigare erfarenhet av liknande roll inom telecom / datacom
Då du främst hanterar inkommande ärenden via telefon och interna ärendehanteringssystem ser vi att du är kommunikativ samt alltid mån om att leverera högkvalitativ service. Under vissa perioder hanterar du många ärenden samtidigt vilket innebär att du är bekväm med att arbeta under högre arbetsbelastning. Du arbetar i ett nära team så vi ser att du har lätt att samarbeta och kommunicera internt.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Stockholm, centralt
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: NOC, nätverk, server, drift, övervakning, system, support, Stockholm, NOC-tekniker, teknik, IT, firstline, 2nd line, shell, python, switching, routing, OSS, BSS, second line, network
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.