Strategisk inköpare till Elekta

Strategisk inköpare till Elekta

Har du erfarenhet som strategisk inköpare inom en teknisk bransch? Vill du bli en del av Elekta där du får arbeta med ett fantastiskt team? Hos Elekta erbjuds du en bred roll där du blir en nyckelperson i en organisation med nära samarbeten såväl internt som externt.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Elekta.

Om företagetElekta Neuro Solutions utvecklar och levererar produkter för neurokirurgi med produkterna Leksell Gamma Knife Icon (LGK) och Leksell Vantage Stereotaktiska system. I nästan fem årtionden har Elekta varit ledande inom sitt expertisområde och har totalt 4000 anställda runtom i världen med sitt huvudkontor i Stockholm.

LGK produkten inkluderar ett brett sortiment av mekaniska och elektriska komponenter. Produkten är modulär och skeppas till kundens site där den monteras ihop och verifieras. Huvudprodukten inom det stereotaktiska systemsortimentet är Vantage systemet för öppen hjärnkirurgi. Systemet kompletteras av ett sortiment med precisionsinstrument, som är sterila och invasiva. Både LGK och Vantage har höga regulatoriska krav. Elekta investerar i avancerad produktutveckling, både i hårdvara och mjukvara. En produktlansering ställer krav på en repetitiv Supply-kedja med höga krav på produktkvalitet och överrensstämmelse enligt den medicintekniska standarden ISO13485.

ArbetsuppgifterSom strategisk inköpare ansvarar du för Elektas produkt Leksell Gamma Knife Icon ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv. Du arbetar nära leverantörerna för att skapa en portfölj som balanserar kvalitet, ledtider, garantier, kostnader och risker. Arbetet innebär att du löpande säkerställer Elektas konkurrenskraft genom att ansvara för prisförhandlingar, leverantörsutvärderingar och omvärldsbevakning. Rollen innefattar även ett nära samarbete med olika team inom Elekta för att säkerställa leveranserna gentemot Elektas kunder. Du är även involverad i diverse projektgrupper och samarbetar tätt med andra avdelningar såsom R&D där du bidrar med dina perspektiv och expertis.

Med den här rollen följer också ett ansvar för att följa upp strategiska KPI:er kopplade till exempelvis leveransprecision, kostnadsutveckling och ledtider.

Inköp - och logistikavdelningen hos Elekta består av ett team om totalt 10 personer som arbetar med inköpsfrågor, inkommande gods till lager och utgående leveranser till kunder. I den här rollen rapporterar du till Logistics & Purchasing Manager.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Avslutad eftergymnasial utbildning inom relevant tekniskt område
  • Minst 4 års arbetslivserfarenhet som strategisk inköpare med fokus på tekniska produkter. Gärna att du arbetat med direkta material och produkter innehållande HW, SW och elektronik.
  • Goda kunskaper inom förhandling
  • Du har goda tekniska kunskaper, gärna inom mekanik
  • Du kommunicerar flytande på svenska och engelska
  • Meriterande att ha arbetat med standarder som exempelvis ISO13485
För att lyckas i rollen är du en person som trivs att arbeta med dina kollegor för att tillsammans leverera goda resultat. Du är noggrann och arbetar proaktivt utifrån både långsiktiga och kortsiktiga mål och tidsplaner. Då du är en del av ett mindre team så är du som person hjälpsam och du ställer alltid upp för att stötta andra, oavsett om det ingår i dina arbetsuppgifter eller inte. Därtill har du en mycket god förhandlingsvana som karaktäriseras av affärsmässighet och god kommunikation. Du är social och skapar goda och långsiktiga affärsrelationer och samarbeten såväl internt som med externa parter.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: strategisk inköpare, teknisk inköpare, strategiskt inköp, inköpsansvarig, inköpare, inköpsfunktion, logisitk, Supply Chain, logistikkedjan, materialplanering, materialplanerare, leverantörer, förhandling, teknik, mekanik, stockholm, medtech, elekta
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!