Statistiker till Naturvetarna

Statistiker till Naturvetarna

Är du en statistiker med en analytisk skärpa som du vill kombinera med ditt intresse för kommunikation? Hos Naturvetarna erbjuds du en roll där du som statistiker både bidrar med din specialistkompetens, ansvarar för förbundsstatistiken, större enkäter och analyser, men även ingår i våra team som arbetar kampanjbaserat med politiskt påverkansarbete.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Naturvetarna.

Om företagetNaturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund, som samlar ca 33 500 medlemmar med en akademisk examen inom naturvetenskapliga ämnen. Naturvetarna coachar, företräder och stöttar medlemmar genom hela deras karriär, oavsett i vilken sektor de jobbar, om de är anställda, arbetssökande, studenter, chefer eller företagare.

Naturvetarna är ett fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, där 21 fackförbund som ingår. På Naturvetarna får du engagerade och kompetenta kollegor och du erbjuds en stimulerande arbetsmiljö. För att kunna stötta och hjälpa sina medlemmar på bästa sätt jobbar förbundet kontinuerligt med kompetensutveckling.

Nu växlar Naturvetarna upp sitt arbete med marknadsföring, kommunikation och samhällspolitisk påverkan för att skapa en ökad synlighet för medlemmarnas prioriterade frågor, stärka bilden av varumärket Naturvetarna och rekrytera fler medlemmar.

Avdelningen för Marknad och Samhällspolitisk påverkan arbetar i dag projekt- och kampanjbaserat, i team, och vässar sin digitala marknadsföring för att nå ut på nya sätt. Man vågar utmana inarbetade arbetssätt och hoppas att du precis som resten av teamet är nyfiken, snabbrörlig och älskar kommunikation i alla dess former.

ArbetsuppgifterSom statistiker ansvarar du för förbundsstatistiken och att göra den begriplig för andra, både internt och externt. Du genomför enkäter där du analyserar och tolkar resultat, och bidrar med insikter till förbundets redaktörer och utredare som de kan använda i sitt påverkansarbete. Du ingår i arbetsgrupper inom Saco, bland annat kring förbundens lönestatistik. Arbetet är till stora delar självständigt men du ska även gilla att arbeta i team tillsammans med andra, då rollen som statistiker ingår i många arbetsgrupper och projekt.

I rollen ingår bland annat att:
 • Administrera och utveckla förbundets Power BI rapportyta.
 • Ha ett övergripande ansvar för statistiska beräkningar, kvantitativa analyser samt för datainsamling.
 • Ansvara för medlemsstatistiken och rapportera denna månadsvis
 • Ansvara för enkätverktyget och lönestatistikprogrammet
 • Planera och koordinera den årliga löneenkäten, både vad gäller frågekonstruktion som analyser av resultat.
 • Delta i påverkanskampanjer och bidra med idéer och analyser som ger Naturvetarna en stadig grund att stå på i det material som tas fram gentemot press, politiker och andra intressenter.
 • Tillsammans med utredare och redaktörer analysera hur man bäst samlar in de data som behövs - via enkäter, inköp av statistik eller via andra kanaler - samt för frågekonstruktion och statistiska analyser i samband med enkätutskick.
 • Göra löneberäkningar för medlemmar och förtroendevalda
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
 • Relevant akademisk utbildning inom exempelvis matematik eller statistik
 • Några års erfarenhet av statistiska beräkningar, kvantitativa analyser samt underhåll av statistik.
 • Goda kunskaper inom Excel
 • Erfarenhet från någon form av statistikprogram som SAS, Stata, SPSS eller liknande
 • Kompetens inom Power BI-utveckling och administration av rapportyta
 • Meriterande med kunskaper i SAS-kodning
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Vi söker dig som är analytiskt lagd, har förmåga att se helheten och finna samband mellan olika faktorer. Du har en god samarbetsförmåga. Vidare är du en person som är tydlig och kommunikativ som är flexibel i ditt arbetssätt. Som person är du hjälpsam och du ställer gärna upp för att stötta andra, oavsett om det ingår i dina arbetsuppgifter eller inte.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Nacka/Sickla
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: statistik, statistiker, matematik, analys, kvantitativ, kvantitativ analys, Naturvetarna, förbund, fack, fackförbund, SAS, data, datainsamling
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!