Stålkonstruktör / Beräkningskonstruktör inom stål till ledande Saferoad

Stålkonstruktör / Beräkningskonstruktör inom stål till ledande Saferoad

Intresseras du av infrastruktur och trafiksäkerhet samtidigt som du trivs i en ansvarsfull roll är du får möjlighet att på egen hand driva dina projekt framåt? Saferoad erbjuder dig en utvecklande roll med fokus på dimensionering och hållfasthet.

Om företagetSaferoad är en av de ledande tillverkarna och distributörerna av trafiksäkerhetsprodukter och trafiksäkerhetslösningar i Sverige. Verksamheten omfattar; utveckling, tillverkning, försäljning, uthyrning, utbildning och andra tjänster inom väginfrastruktur. Saferoad erbjuder högkvalitativa lösningar för myndigheter och företag som arbetar med infrastruktur. Gruppens mission är att utveckla säkra, innovativa och hållbara lösningar som ska skydda och stödja människor som är på väg, vare sig de går, cyklar eller kör bil. Saferoads produkter och lösningar ska medverka till att reducera antalet döda och allvarligt skadade i trafiken och vi ska skapa säkra, innovativa och bekväma offentliga platser. Idag arbetar det mellan 250 - 300 personer på Saferoad.

ArbetsuppgifterI rollen som beräkningskonstruktör arbetar du i huvudsak med beräkningar gällande hållfasthet, dimensionering, samt optimering. Typiska projekt du arbetar i innefattar belysningsstolpar, skyltportaler över vägar, barriärer och bullerskydd. Om intresse finns kan du även komma att arbeta på simuleringsavdelningen. Vidare ansvarar du även för att uppdatera, analysera samt skapa nya beräkningsmallar för kommande projekt.

Ditt arbete utförs i projektform och i många fall tillsammans med aktörer såsom NCC, Skanska eller Peab där det krävs en speciallösning, ditt uppdrag blir då att beräkna hållfastheten enligt de normer som gäller. Du har fullt ägandeskap i de beräkningar som utförs samt att dessa är kvalitetsgranskade. Uppdragens längd varierar, och kan vara kundspecifika projekt samt utvecklingsprojekt med tillhörande kravspecifikation.

Formella krav
  • Civilingenjör inom konstruktion alt. Högskoleingenjör med erfarenhet från stålkonstruktion
  • Minst 2 års erfarenhet av liknande roll
  • Erfarenhet av regelverk för dimensionering
  • Erfarenhet av matematisk mjukvara, MathCad eller liknande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av FEM-beräkning
  • Erfarenhet av programmering
Som beräkningskonstruktör är det viktigt att du har en god verksamhetsförståelse samt värdesätter hög serviceanda och ett professionellt förhållningssätt i och med att du arbetar den operativa verksamheten. Du har förmågan att facilitera och kommunicera krav på ett tydligt sätt samt är flexibel och lyhörd för behov i organisationen. Som person är du strukturerad och är van att hantera dokumentation som ställer höga kvalitetskrav samtidigt som du besitter en hög analytisk förmåga.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Saferoad.

Start: Omgående
Plats: Sollentuna, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: konstruktör, stålkonstruktör, ingenjör, Saferoad, projektingenjör, väg, bro, TRVK bro, trafik, infrastruktur, infrastructure, Sollentuna, Huddinge, Köping, Saferoad Sverige, Femberäkning, MathCAD, EuroCode, beräkning, SS-EN 1090, dimensionering
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.