Skribent / Content Creator till Finansförbundet

Skribent / Content Creator till Finansförbundet

Brinner du för att skapa innehåll som väcker engagemang? Vi söker en erfaren skribent som vill arbeta i en demokratiskt styrd organisation som kännetecknas av ett stort engagemang för gemensamma uppdraget. Hos Finansförbundet får du möjlighet att bidra till ett hållbart arbetsliv för såväl medlemmar som förtroendevalda!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Finansförbundet.

Om företagetFinansförbundet är det största fackförbundet för alla som arbetar inom bank- och finansbranschen. Förbundet har idag ca 32 000 medlemmar, är partipolitiskt obundet och är medlem i TCO. Du hittar medlemmarna överallt - i den stora banken med flera tusen anställda såväl som i det lilla mäklarföretaget med nischad verksamhet. Finansförbundet tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och påverkar utvecklingen inom branschen. Kansliet består av totalt 40 anställda och som skribent kommer du vara en del av enheten för Kommunikation och Samhällspolitik.

ArbetsuppgifterI rollen som skribent arbetar du med all form av innehåll och kommunikation för webb, sociala medier och nyhetsbrev. Du arbetar med att skapa innehåll som värvar nya medlemmar och stärker engagemang hos medlemmar och förtroendevalda i Finansförbundet. Du ansvarar för att analysera, optimera och följa upp det innehåll du producerar genom ett data- och insiktsdrivet arbetssätt. Därtill arbetar du också med att ta fram och justera bilder, grafik och rörlig media för publicering i de digitala kanalerna. Hos Finansförbundet kommer du tillhöra redaktionsteamet med sex medarbetare och arbeta brett med organisationens innehåll och vara ett stöd för hela kansliet. Du tillsammans med teamet driver utvecklingen av de digitala kanalerna och generar nya idéer för att öka effekten av samlade kommunikationen.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Avslutad eftergymnasial utbildning
  • Minst tre års erfarenhet av en liknande roll
  • Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga både på svenska och engelska
  • Vana att hantera bild, animering och video
  • Kunskap i Adobe
  • Vana att arbeta med SEO och gärna även enligt tillgänglighetsdirektivet
  • Intresse eller erfarenhet från bank och finans är meriterande
  • Det är meriterande om du har kunskap i Episerver/Optimizely
  • Du delar de fackliga värderingar som är grunden för Finansförbundets arbete.
I rollen som skribent arbetar du tätt ihop med ditt team. Därför är det viktigt att du gillar att jobba tillsammans med andra, att du ser till gruppens bästa och är mån om att skapa ett bra arbetsklimat. Du är mån om organisationen och kan sätta din egen agenda åt sidan för att bidra till verksamhetens och dina kollegors framgång. Du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, ser till att utförandet bli bra och säkerställer att allt blir slutfört i tid. Skriftlig kommunikation är en stor del av din roll och därför är det viktigt att du har lätt för att uttrycka dig väl i skrift. Du har ett stort ordförråd och kan uttrycka dig informativt och tydligt, även om ämnet är komplicerat. Därtill är du som person målmedveten och gillar att se tydliga resultat av ditt arbete.

Finansförbundet strävar i alla avseenden efter att vara fritt från diskriminering och erbjuda lika möjligheter för alla.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Vid Globen, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Frågor: Upplysningar om tjänsten lämnas av rekryterare Mia Samuelsson, mia.samuelsson@bravura.se

Facklig representant är Anne Karin Hjortland, Unionen, telefonnummer 08-614 03 57

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: skribent, content creator, content writer, redaktör, kommunikatör, Finansförbundet
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!