Servicedesk / kundservice / service / IT / till internationellt bolag

Servicedesk / kundservice / service / IT / till internationellt bolag

Arbetar du inom serviceyrket idag och vill ta nästa kliv i karriären? Vi söker nu serviceinriktade personer som vill ha en varierad vardag med fokus på kundbemötande och kommunikation hos en av Nordens största IT-leverantörer.

Om företagetFöretaget är ledande inom digital transformation och levererar helhetslösningar inom IT till företag inom näringslivet och offentlig sektor. De har idag en framträdande roll i det digitala ekosystemet och använder sin mjukvara och sina tjänster för att skapa verktyg och lösningar som förenklar vardagen för miljontals människor. De hjälper företag att förnya sin affär genom att fånga möjligheterna med modernisering, digitalisering och innovation och som skapar nya möjligheter baserat på öppenhet, innovationssamarbeten och ekosystem.

ArbetsuppgifterI rollen som Service Desk Agent / 1st line support blir du en del av ett nystartat team. Här arbetar du i utrullningsprojekt och supporterar de ärenden som kommer in tillsammans med dina kompetenta kollegor. Du kommer ansvara för att ta in och lösa kundens IT relaterade problem på ett lugnt och metodiskt sätt i en kundtjänstliknande helpdesk.

För att trivas i rollen ser vi att du är flexibel och nyfiken på att lära dig mer inom IT/teknik för att sedermera hantera mer komplexa ärenden. De ärenden som du hanterar i supporten är kopplat till mjukvara, hårdvara samt kringutrustning vilket innebär felsökning och felavhjälpning i karaktär med en första linjes support / helpdesk.

Formella krav
  • Erfarenhet av servicerelaterat yrke
  • Tekniskt intresse inom hård- och mjukvara
  • Meriterande med erfarenhet av IT-support eller utbildning inom IT
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
I denna process lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och tekniska intresse. Då arbetsuppgifterna är varierande är det viktigt att du är flexibel i din roll. Du tar egna initiativ och är nyfiken på att lära dig mer. Du är en person som drivs av att jobba i team och att lösa tekniska problem. För att du ska trivas i rollen är du även serviceinriktad och motiveras av att ge service i första klass.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att företaget har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och företaget en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Start: Omgående
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Övrigt: Utdrag ur belastningsregistret kommer att behöva göras. Vi vill att du gör en sådan beställning i samband med din ansökan via länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Frågor? Kontakta: kristian.beckman@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/.

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: junior helpdesk, helpdesk, service desk, service desk agent, 1st line, first line support, support, supporttekniker, teknisk support, servicedesk, telefon, mejl, service, heltid, mjukvara, hårdvara, ITIL, Windows, SLA, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Service & Kundtjänst, Kundtjänst, Support
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.