Servicedesk Manager / Team Lead / Teknisk support

Servicedesk Manager / Team Lead / Teknisk support

Har du några års erfarenhet av IT och är intresserad av att övergå till en mer ansvarstagande och ledande roll? Vi söker nu en engagerad medarbetare som trivs i en roll med fokus på lösningar och utveckling.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att företaget har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och företaget en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetVi söker nu en Servicedesk manager till Servicedesk hos en av våra kunder. Företaget är en återförsäljare av IT till företag, de erbjuder sina kunder skräddarsydda produkter och tjänster inom IT. Vid första kontakt kommer du att få mer information om företaget.

ArbetsuppgifterSom Servicedesk manager är har du ett övergripande ansvar för servicedesken bestående av fem personer på 1st line och 2nd line, där du arbetar både operativt och strategiskt. Du säkerställer att det löpande arbetet på servicedesk hanteras och att kundernas förväntningar på support-, service- och installationsarbete infrias utifrån avtalade SLA. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bland annat löpande uppföljning av ärenden som kommer in till servicedesk, hantera schema, semesterlistor och bemanning, prioritera och eskalera ärenden, mäta effektivitet på servicedesken, ta fram rapporter kring ärenden och statistik. Du agerar även Incident-, problem- och Changemanager.

Därtill ansvarar du för att ta fram och underhålla processer enligt ITIL, utveckla medarbetarnas kompetens och uppföljning av uppsatta KPI:er. Du ansvarar även för systemstöd, säkerställa att dokumentation finns av utfört uppdrag och att rapportera störningar och avvikelser för förbättringshantering.

Formella krav
  • Tidigare erfarenhet inom servicedesk eller liknande supportroll
  • Erfarenhet av ITIL och vi ser gärna att du innehar någon certifiering inom området
  • Erfarenhet av ledarskap är meriterande
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
För att passa in i denna roll tror vi att du är en genuint intresserad tekniker med stor ansvarskänsla. Du har förmågan att motivera dina kollegor och få både ditt och deras arbete att röra sig framåt mot tydliga mål. Vidare tycker du att det är stimulerande att ständigt vara med och bidra till förbättringar av processer och rutiner. Du bidrar gärna med idéer och nya perspektiv och har ett intresse för att lära dig nya saker och att testa på nya tillvägagångssätt samt att förmedla detta vidare till ditt team. Du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta. Därtill ser du alltid till gruppens bästa och är mån om att skapa ett bra arbetsklimat, där du gärna ställer upp för att stötta dina kollegor vid behov. Vidare trivs du i en roll med fokus på lösningar och utveckling.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: team lead, servicedesk manager, servicedesk, supporttekniker, 1st line, 2nd line, ITIL, teknisk support, support
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!