Senior Development Engineer till börsnoterade Q-linea

Senior Development Engineer till börsnoterade Q-linea

Har du erfarenhet inom mekanisk design och vill vara en del av ett spännande företag i tillväxt? Hos Q-linea får du möjligheten att ta stort ägandeskap i ditt arbete i en spännande organisation som driver samhällsviktiga projekt!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Q-linea AB.

Om företagetQ-linea AB är ett börsnoterat diagnostikföretag inriktat på att utveckla och leverera lösningar för att vårdgivare ska kunna diagnostisera och behandla infektionssjukdom på kortast möjliga tid. Deras vision är att hjälpa till att rädda liv genom att, som en innovativ pionjär, säkerställa att antibiotika kan bibehållas som en effektiv behandling för framtida generationer.

Bolaget grundades 2008 av forskare från Rudbecklaboratoriet vid Uppsala universitet, tillsammans med bland annat Olink Bioscience AB och Uppsala universitets holdingbolag UUAB. Q-linea består i dag av ett interdisciplinärt och mycket motiverat team som bedriver sin verksamhet i moderna och väl anpassade lokaler i Uppsala Science Park och Fyrislund.

Du tillhör avdelningen Consumable Development som idag består av sju medarbetare där du rapporterar till Manager för Consumable Development.

ArbetsuppgifterI rollen som senior utvecklingsingenjör arbetar du med att utveckla, designa och automatisera tillverkningsprocesser för Q-lineas förbrukningsprodukter till deras instrument ASTar, som kombinerar både kemi och biologi. Du har därigenom stor variation i dina arbetsuppgifter och det är viktigt att du kan kombinera olika tekniska kompetenser.

I dina ansvarsområden ingår bland annat att aktivt delta och driva projekt samt förbättringsarbete genom att bidra med din specialistkunskap inom automation och process. Du är tekniskt ansvarig och arbetar med att ta fram strategier för uppgraderingar av infrastrukturen inom området. Vidare är du en person som projektdeltagare vänder sig till för kunskap och råd där du även leder vissa projektmöten. Du planerar även test och aktiviteter i delprojekt tillsammans med dina kollegor för att följa och nå de uppsatta målen. Du rapporterar till projektledaren och samordnar aktiviteter samt agerar kontaktperson mot leverantörer gällande förbrukningsartiklarnas designärenden.

Formella krav
  • Avslutad masterutbildning som ingenjör, exempelvis som maskiningenjör alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Mycket goda kunskaper inom mekanisk design och 3D CAD Software
  • Ca 10 års erfarenhet av design och testning
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet inom Läkemedelsindustrin eller Life Science
  • Erfarenhet av exempelvis PLC och robotprogrammering
  • Erfarenhet av automation, produktionssättning och upp-skalning
  • Erfarenhet av att arbeta med ISO 13485 certifierade kvalitetssystem
  • Kunskap inom elkonstruktion
  • Kunskap inom systemintegration
För att trivas i rollen är du nyfiken som person som tar stort eget initiativ och ansvar. Du är handlingskraftig, självgående och ser vad som behöver göras och kan driva ditt arbeta därefter. Som Senior Development Engineer är det av vikt att du har en god struktur på ditt arbete och håller en hög nivå på noggrannhet och detaljfokus i arbetet. Du har en god kommunikativ- och samarbetsförmåga då ditt arbete innebär mycket interna och externa kontakter. Du är samtidigt uthållig, tålmodig och har en förmåga att på ett tryggt sätt svara på frågor och tala för din sak.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Uppsala
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: development engineer, utvecklingsingenjör, ingenjör, utveckling, automation, tillverkning, förbrukningsmaterial, samhällsnytta, projekt, maskiningenjör, mekanisk design, CAD, design, testning, svenska, engelska, läkemedelsindustrin, Life Science, PLC, robotprogrammering, produktionssättning, upp-skalning, ISO, elkonstruktion, systemintegration, heltid, Q-linea, Uppsala, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!