Revenue Management Analyst till Clear Channel

Revenue Management Analyst till Clear Channel

Är du en person med en god analytisk förmåga och en stor affärsförståelse? Drivs du av att arbeta med likasinnade kollegor i en arbetskultur med högt i tak? Hos Clear Channel får du möjlighet att kliva in i en roll med stort inflytande i att analysera den dagliga affären.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Clear Channel.

Om företagetClear Channel drivs av en kärlek och passion för kommunikation. De är ett av världens största bolag inom utomhusreklam som idag finns på cirka 30 olika marknader. De når dagligen miljontals människor med sina annonsörers budskap. Just nu befinner Clear Channel sig i en mycket spännande fas där de satsar stort på att nå en ännu högre skandinavisk räckvidd och på att fortsätta leda digitaliseringen av utomhusmediet. I Skandinavien är de ca 210 medarbetare, varav ca 160 i Sverige.

Clear Channel är en värderingsstyrd organisation och de jobbar hårt med att skapa en hållbar kultur där människor trivs, mår bra, har kul och får de bästa förutsättningarna att prestera som bäst. De sitter i öppna lokaler på Birger Jarlsgatan. För närvarande, med anledning av Covid-19, arbetar de i möjligaste mån hemifrån via digitala plattformar, fortsatt med ett starkt fokus på samarbete, kommunikation och utveckling.

Kolla in dem med namnet ClearChannelScandinavia på Linkedin eller instagram. Du hittar även mer info på www.clearchannel.se

ArbetsuppgifterI rollen som Revenue Management Analyst arbetar du i det skandinaviska Revenue Management teamet tillsammans med fem drivna kollegor. Du har det huvudsakliga ansvaret för analys inom teamet och jobbar mot den svenska, norska och danska marknaden. Ditt uppdrag innebär att på ett långsiktigt och affärsmässigt sätt driva intäkter genom pris- och lageroptimering samt se över säsongssättning och längre prisanalyser. I samarbete med teamet tar du fram verktyg, beslutsunderlag och analyser för att stödja den dagliga affären och samarbetet med säljavdelningen. Vidare innebär ditt arbete att ansvara för övrigt analysarbete och underlag inom avdelningen, exempelvis uppföljning av säljinitiativ, presentera och följa upp teamets KPI:er samt input till forecast och budget.

Du arbetar ständigt med löpande uppdateringar och förbättringar av verktyg, vyer och processer och du agerar även superuser för Clear Channels BI-system Qliksense.

Formella krav
  • Avslutad utbildning som civil- eller högskoleingenjör, gärna med inriktning på industriell ekonomi
  • Ca 2 års erfarenhet av att arbeta med analyser och affärsförståelse, exempelvis som Business Analyst
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Flytande kunskaper i engelska samt ett av de skandinaviska språken, exempelvis svenska
Meriterande
* Erfarenhet av att arbeta i ett BI-system, exempelvis Qliksense

För att klara av och trivas i rollen tror vi att du har en stor affärsförståelse och en stark analytisk förmåga där du kan tolka siffror, se sammanhang och komma med konkreta och skarpa slutsatser. Du har ett strategiskt tänk i ditt sätt att arbeta samt arbetar strukturerat och noggrant. Du förväntas snabbt kunna ta ansvar för egna analyser och ge presentationer både muntligt och skriftligt för att på ett tydligt sätt förmedla beslutsunderlag och insikter för ledning och beslutsfattare. Därtill kräver rollen att du är självgående, kommunikativ och proaktiv i ditt arbete.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Birger Jarlsgatan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Revenue Management Analyst, analyst, data analyst, business analyst, affärsanalyser, affär, excel, industriell ekonomi, Clear Channel, heltid, stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!