Research Scientist inom Targeted Proteomics till Atlas Antibodies

Research Scientist inom Targeted Proteomics till Atlas Antibodies

Vill du arbeta på ett tillväxtbolag med välvaliderade forskningsprodukter inom Life Science området? Vi söker nu en Research Scientist som har erfarenhet av att driva och utföra masspektrometri baserade projekt och är redo för att axla en viktig och ansvarsfull roll.

Om företagetAtlas Antibodies grundades 2006 som en start-up från Human Protein Atlas-projektet och har framgångsrikt lanserat mer än 60 000 produkter för proteinforskning. Företaget grundades ursprungligen av forskare vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm och Rudbeck Laboratorium, Uppsala universitet i Uppsala för att hantera produktion, marknadsföring och försäljning av forskningsverktyg som utvecklats av det svenskbaserade Human Protein Atlas-programmet. Idag har företaget egna produktionsanläggningar och erbjuder fyra högkvalitativa produktlinjer: Triple A Polyclonals, PrecisA Monoclonals, PrEST Antigens och QPrESTs. QPrESTs är masspektrometristandarder för absolut kvantifiering av proteiner.

Företaget har idag cirka 55 anställda som marknadsför och säljer sina produkter globalt genom flera distributionskanaler. Företaget befinner sig i en expansionsfas och utforskar nya tillväxtområden för att möta kundernas behov. Företagets kontor är beläget i Stockholmsområdet.

ArbetsuppgifterSom Research Scientist arbetar du primärt i ett team med fyra av medarbetarna på R&D avdelningen. Du har i uppgift att vidareutveckla produkter för området Targeted Proteomics. Du driver och utför masspektrometribaserade projekt, innehållande experimentellt arbete och dataanalyser för metodutveckling och valideringen av slutprodukten. I projekten är du drivande och förväntas bistå med expertis inom masspektrometri och proteomik. Vidare tar du fram och utvecklar processer för produkten och därtill vidareutvecklar protokoll för testning. Detta innebär att du även arbetar operativt i labbet med rutinmässiga kvalitetskontroller samt överföring av etablerade QC-processer till produktionsenheten.

Formella krav
  • Industriell erfarenhet och/eller universitetsutbildning inom bioteknik/biokemi eller annat relevant område. För den här tjänsten har du förmodligen även disputerat.
  • Teoretiska och praktiska kunskaper av tekniker inom proteomik
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med metodutveckling och validering
  • Erfarenhet av att delta i produktutvecklingsprojekt
  • Flytande engelska i tal och skrift, koncernspråket är svenska
  • Erfarenhet av projektledning är meriterande
Vi söker dig som vill ta ansvar för ditt eget arbete och har förmågan att driva det självständigt framåt. Du gillar att jobba i en växande verksamhet med ett högt tempo och du inser vikten av att leverera i tid enligt uppsatta kvalitetskriterier. Du tycker att det är motiverande att utvecklas tillsammans med andra, förbättras och ta ansvar för att uppnå dina, gruppens och bolagets mål. För att trivas i rollen är du en analytisk och kommunikativ person som genom ett starkt driv och engagemang har förmågan att strukturera och planera ditt arbete väl.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, caleb.musie@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Research Scientist, masspektrometri, proteomik, PhD, doktorand, bioteknik, R&D, research and development, Targeted Proteomics, Proteomics Techniques, MS, cellbiologi, protokoll, kvalitetskontroll, metodutveckling, produktutveckling
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.