Registrator till Folkbildningsrådet

Registrator till Folkbildningsrådet

Har du tidigare erfarenhet av rollen som registrator och vill utvecklas i en självgående och flexibel miljö? Folkbildningsrådet erbjuder dig en arbetsplats där det finns goda utvecklingsmöjligheter samt stort ansvarstagande.

Om företagetVarje år ger staten över 4 miljarder kronor i bidrag till folkbildningen för att stärka demokratin och samhällsengagemanget i Sverige. En av Folkbildningsrådets viktigaste uppgifter är att fördela de pengarna till folkhögskolor och studieförbund och säkerställa att de används på rätt sätt.

Folkbildningsrådet är en ideell förening med vissa myndighetsuppdrag givna av riksdagen och regeringen. Uppdragen regleras via förordningar, riktlinjer och regleringsbrev. Folkbildningsrådet styrs av stadgar och medlemsorganisationer.

Folkbildningsrådet består idag av 25 anställda som är uppdelade på tre avdelningar; bidragsenhet, kommunikation och uppföljning samt administration.

ArbetsuppgifterI rollen som registrator tillhör du den administrativa enheten som idag består av 5 medarbetare. Ditt primära fokus är att ansvara för ärendehanteringssystemet Public 360 där du hanterar registrering av inkommande handlingar, uppdaterar registret, avslutar ärenden samt agerar rådgivande till handläggare vad gäller systemets innehåll.

Vidare ansvarar du för styrelseadministrationen där du sammanställer dagordning och handling inför styrelsemöten och utskick samt uppföljning efter samtliga möten.

Slutligen hanterar du viss informationshantering i Sharepoint, ansvarar för det digitala och fysiska arkivet samt agerar stöttande till växel och administration.

Formella krav
  • Relevant utbildning inom ex. arkiv- och informationsvetenskap för registratorer alt. motsvarande erfarenhet av rollen som registrator
  • God kunskap i Office 365
  • God förståelse för dokument -och ärendehanteringssystem ex. Public 360 eller liknande
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Som person ser vi att du har en förmåga att kunna skapa god struktur i ditt arbete. Du trivs i en roll med eget ansvar och drivs av självständigt arbete där du har mandat att ta egna beslut. Vidare motiveras du av att leverera god service till dina medarbetare och samarbetspartners. Slutligen kan du hantera med stressfulla situationer och kan anpassa dig och agera flexibelt olika situationer.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Folkbildningsrådet.

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Skanstull, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse. Folkbildningrådet är kopplade till kollektivavtal via Unionen

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Office 365, informationsvetenskap, arkiv, registrator, folkbildningsrådet, Public 360, stadgar, medlemsorganisationer, handlingar, Office 365
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.