Redovisningskonsult /Redovisningsekonom till Ekonomiporten

Redovisningskonsult /Redovisningsekonom till Ekonomiporten

Att jobba på ett engagerat, samarbetsnära och prestigelöst bolag - det erbjuder Ekonomiporten och rollen som redovisningskonsult dig. Här kommer du in på ett bolag med högt i tak, där engagemang och initiativtagande hos dig som medarbetare uppmuntras. Är du även en person som intresseras av redovisning och kundkontakt samt vill utvecklas i din roll som redovisningskonsult, har du hittat helt rätt.

Om företagetEkonomiporten AB är ett företag som riktar in sig på ägarledda bolag i råd om redovisning och bokföring. Ekonomiporten erbjuder både ordning på ekonomin, rådgivning, utbildning och utveckling av affärer. Här ingår löpande redovisning, bokslut och årsredovisningar, uppstart och avveckling av ny verksamhet, affärsutveckling, bolagsuppköp, skräddarsydda ekonomiska utbildningar, analys, uppföljning samt budgetering och prognoser.

ArbetsuppgifterI rollen som redovisningskonsult är du ansvarig för ditt specifika kundsegment. Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att sköta den löpande bokföringen och konteringen för din specifika kundbas. I den löpande redovisningen ingår både digital- och pappersmässig bokföring kopplat till fakturascanning och betalningsuppdrag. Förutom den månatliga avstämningen och löpande bokföringen har du ansvar för moms- och skatteredovisning för kunderna. När du har kommit i rollen har du även ren kundkontakt där du jobbar rådgivande mot kunderna. Kundbasen utvecklas över tiden och du får mer ansvar ju mer bekväm du är i rollen. Då får du också ta hand om större kunder och utvecklas i din rådgivande konsultroll.

I konsultrollen fokuseras arbetet mer mot strategiskt ekonomiarbete för bolag såsom placeringar, skattegler, överskött och allmän stöttning i ekonomisk rådgivning. I denna roll finns det även utrymme att sitta ute hos kunder för att arbeta närmare verksamheten, om så efterfrågas.

Formella krav
  • Yrkesförberedande eftergymnasial utbildning inom redovisning/bokföring i cirka 2 år
  • Byråerfarenhet som redovisningskonsult/bokföringsekonom i minst 2 år
  • Goda språkkunskaper i både svenska och engelska
  • Kunskaper inom Fortknox, BL-administration och Palette ses som meriterande
Innanför Ekonomiportens väggar andas gemenskap och engagemang. Du är därför en person som trivs och frodas i en sådan miljö. Du motiveras av en prestigelös arbetsplats där man får stort utrymme att vara initiativ- och ansvarstagande. Vidare är du en person som är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och inte lämnar något ogjort. Förutom det är du även en person som trivs i att prata med kunder och är serviceinriktad ut i fingerspetsarna. Det visar du med din förmåga att jobba rådgivande i kunddialogen och alltid ser till att du gör det lilla extra för kunden. Slutligen trivs du även på Ekonomiporten om du är en person som motiveras och drivs av fysisk aktivitet och främjandet av en aktiv arbetsplats.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Ekonomiporten.

Start: Omgående
Plats: Liljeholmen, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse, fast lön + rörlig del
Kontaktuppgifter: carl.gustafsson@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonomi, junior ekonomiassistent, leverantörsreskontra, kontering, heltid, omgående, ekonomiporten, löpande bokföring, momsredovisning, kundreskontra, fakturering, Fortknox, BL-administration, Palette, ekonomiassistent, redovisningsassistent, redovisningsekonom, redovisningskonsult, ekonomikonsult, löpande bokföring, löpande redovisning, konsult, ekonomi
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.