Redovisningsekonom / redovisning / ekonomiansvarig till Dana

Redovisningsekonom / redovisning / ekonomiansvarig till Dana

Har du en bakgrund inom ekonomi och vill du vara en del av ett internationellt företag? Är du en processorienterad ekonom som är redo för en utmaning? Hos Dana får du möjligheten att inneha en nyckelroll i ett bolags finansiella processer.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i 12 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Dana. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företagetDana är världsledande inom högteknologiska lösningar för att förbättra effektiviteten, prestanda och hållbarhet hos fordon och maskiner. Dana grundades 1904 och är idag mer än 36 000 personer och finns i 33 länder på sex kontinenter. Deras vision är att vara globalt ledande inom effektiv kraftöverföring och energihanteringslösningar, vilket gör det möjligt för Danas kunder att uppnå sina hållbarhetsmål.

Du kommer att tillhöra den svenska bolagskoncernen och divisionen Off-Highway Drive and Motion Technologies som arbetar med drivsystem och individuella produktlösningar/system till kunder i mobila och industriella sektorn.

ArbetsuppgifterSom redovisningsekonom arbetar du med att kvalitetssäkra och följa upp företagets finansiella flöden. Det dagliga arbetet innebär att hantera den löpande bokföringen, avstämningar, uppföljning samt rapportering. Dina arbetsuppgifter innehåller även att ansvara för månads-, budget, och prognosrapportering samt genomföra kund - och leverantörsreskontran. Rollen innebär att du hjälper till med att utveckla, revidera och implementera nya IT-system samt finansiella rutiner.

På sikt finns möjlighet till mer ansvarsområden inom organisationen. Du stödjer och arbetar nära företagets VD med att utreda och driva frågor som rör allt inom ekonomi och IT. Du rapporterar till VD samt till Northern Territory Controller i Nederländerna.

Formella krav
  • Avslutad gymnasial utbildning. Eftergymnasial utbildning inom ekonomi är meriterande
  • Minst fem års relevant yrkeserfarenhet som redovisningsekonom eller ekonomiansvarig
  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Meriterande med kunskap kring US GAAP och SOX
  • Meriterande med erfarenhet från Oracle Hyperion, SAP eller Visma Administration 2000
  • Goda kunskaper i tal och skrift både på svenska och engelska
Som person ser vi att du är proaktiv och självständigt kan driva interna utvecklingsprojekt för att förbättra den kvalitativa uppföljningen av de finansiella flödena. Du har förmågan att skapa och hålla struktur i ditt arbete men trivs i en dynamisk miljö och är öppen för förändringar. Vidare besitter du en naturlig initiativtagande förmåga samt är kommunikativ i ditt tillvägagångssätt och har lätt för att gå från ord till handling. Du trivs med att arbeta med många kontaktytor där du får möjlighet att både nyttja dina goda samarbets- och relationskapande förmågor.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Söderort, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: financial controller, controller, rapportering, ekonomi, ekonomisk rapportering, Stockholm, momsredovisning, civilekonom, redovisningsekonom, revision, ekonomichef, ekonomiansvarig, omgående, söderort
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!