Redovisningsansvarig till Lärarnas Riksförbund

Redovisningsansvarig till Lärarnas Riksförbund

Har du erfarenhet av att arbeta som redovisningsekonom och är redo för nästa steg? Lockas du av att få ta ägandeskap och arbeta med processförbättring? Hos Lärarnas Riksförbund erbjuds du varierande arbetsuppgifter i en miljö med människan i fokus.

Om företagetLärarnas Riksförbund är det akademiska förbundet som enbart organiserar behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Du får jobba för våra medlemmar som har en enormt viktig samhällsfunktion. Förbundet består av över 90 000 behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare från grundskolan och uppåt i utbildningssystemet och är ett av de största förbunden inom Saco. Lärarnas Riksförbunds medlemmar gör dagligen viktiga insatser för elevernas kunskaper, resultat och framtid.

Hos Lärarnas Riksförbund får du möjlighet att arbeta i en organisation som genomsyras av viljan att göra skillnad för Sveriges lärare och studie- och yrkesvägledare. Lärarnas Riksförbund är en framträdande aktör i frågor som rör skola och utbildningspolitik. En av de viktigaste uppgifterna är att stödja medlemmarna med förbundets samlade erfarenhet och kunskap om skolvärlden och läraryrket. Lärarnas Riksförbund har kontor i centrala Stockholm, på Sveavägen 50.

ArbetsuppgifterDu ingår i förbundets ekonomienhet som består av totalt fyra personer och du samarbetar mycket med förbundets ekonomichef som du även rapporterar till. Som redovisningsansvarig är du ansvarig för att leda och fördela arbetet så att den dagliga ekonomiska verksamheten är välfungerande.

Du arbetar huvudsakligen med löpande redovisning, betalningar, avstämningar, moms-redovisning samt ansvarar för periodbokslut. Vidare kommer du även agera projektledare för projekt som syftar till att utveckla, förbättra och effektivisera rutiner och processer.

Vi tror att du som person motiveras av att driva och förändra befintliga arbetssätt till något smart och enkelt samt att bidra till en viktig samhällsfunktion.

Formella krav
  • Avslutad gymnasial utbildning. Eftergymnasial utbildning inom ekonomi är meriterande.
  • Minst 5 års relevant yrkeserfarenhet som redovisningsekonom där du gärna får ha arbetat med koncernredovisning.
  • Kunskap och erfarenhet av regelverken kring K3
  • Meriterande om du tidigare arbetat i en ideell organisation alternativt har erfarenhet från ideell sektor från ditt civila liv, exempelvis att du varit aktiv i en styrelse / förening.
  • Meriterande med erfarenhet av Visma Control.
  • Goda kunskaper i tal och skrift på svenska.
För att trivas i denna tjänst är du en person som gillar att ta ansvar för ditt arbete och att få saker och ting att hända. Du besitter en naturlig initiativtagande förmåga och är mån om att göra ett bra arbete då du har drivkraften att följa satta strukturer och överenskommelser. Du är trygg i din profession och har en förmåga att angripa uppgifter med ett analytiskt förhållningssätt. Slutligen tror vi att du delar Lärarnas Riksförbund vilja att göra skillnad för Sveriges lärare och studie- och yrkes¬vägledare.

Övrig information
Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Lärarnas Riksförbund.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Vid rollspecifika frågor är du välkommen att maila julia.jobacker@bravura.se. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: rapportering, ekonomi, ekonomisk rapportering, Stockholm, momsredovisning, civilekonom, redovisningsekonom, revision, ekonomichef, ekonomiansvarig, redovisning, ideell sektor, ideellt arbete
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.