Rådgivare till Sveriges Läkarförbund

Rådgivare till Sveriges Läkarförbund

Är du nyexaminerad eller i början av din karriär och har ett intresse för arbetsrättsliga frågor? Vill du vara en del i arbetet för en tryggare arbetsmarknad? I rollen som rådgivare erbjuds du en tjänst där du har stora utvecklingsmöjligheter!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Sveriges Läkarförbund.

Om företagetSveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med ungefär 55 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Vi erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag samt tillämpar flextid och premiebestämd tjänstepension. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Östermalm.

ArbetsuppgifterI rollen som rådgivare ansvarar du för att ge kvalificerad rådgivning till medlemmarna och förtroendevalda. Du arbetar både via telefon och mail där du besvarar juridiska frågor samt samordnar ärendena som kommer in. Vidare finns det möjligheter att vara delaktig i verksamhetsutvecklingen genom olika projekt och bistå i olika utredningsuppdrag. Du har ett stort intresse för arbetsmarknadsfrågor och håller dig uppdaterad av arbetsrättsliga frågor som är relevanta. I medlemsrådgivningen arbetar du med två andra och har även ett nära samarbete med ombudsmän samt förbundsjurister.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Eftergymnasial examen inom exempelvis juridik, statsvetenskap, personalvetenskap alternativ annan relevant utbildning med innehåll av arbetsrätt
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta inom rådgivning och/eller service är meriterande
  • Kunskap inom arbetsrättsliga frågor
  • Intresse för arbetsmarknadsfrågor
  • Obehindrat i svenska och engelska, tal och skrift
För att trivas i rollen som rådgivare arbetar du självständigt samtidigt som du tycker om att samarbeta med andra. I och med att du har flera olika kontaktytor är du kommunikativ och trivs i en social roll. Du drivs av att arbeta med och för människor samt har förmåga att lyssna och att förklara komplex information på ett pedagogiskt sätt. Du är en förändringsbenägen person som är flexibel och har lätt att anpassa dig till förändringar. Vidare är du stresstålig och kan hantera ett högt arbetstempo. I och med att rollen ger dig möjlighet att vara kreativ är du initiativtagande person som motiveras av komma med idéer och tillämpa dem i praktiken.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare med tillämpad provanställning
Frågor: Upplysningar om tjänsten lämnas av Olivia Thell, olivia.thell@bravura.se

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08-790 33 54 samt Jenny Lundqvist (SRAT) 08-790 33 14.

Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Rådgivare, SLF, fackförbund, service, arbetsrätt, juridik, arbetsmarknad, statsvetenskap, personalvetare, heltid, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!