Projektledare / Project Manager /It-projektledare till Svensk Exportkredit

Projektledare / Project Manager /It-projektledare till Svensk Exportkredit

Har du erfarenhet av rollen som projektledare inom bank, finans och IT eller vill fortsätta din utveckling hos expansiva SEK? Svensk Exportkredit erbjuder dig en tjänst där du med andra seniora projektledare får chans att leda större och mindre projekt i en internationell och dynamisk miljö.

Om tjänsten* Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att Svensk Exportkredit har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Svensk Exportkredit en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetSvensk Exportkredit (SEK) är ett statligt ägt bolag med det viktiga uppdraget, att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2018 lånade SEK ut sammanlagt 57 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder.

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

ArbetsuppgifterI rollen som projektledare hos Svensk Exportkredit arbetar du tätt tillsammans med testledare och kravanalytiker där ditt primära ansvarar är att driva IT-projekt och verksamhetsprojekt.

Du har det övergripande ansvaret för att planera och leda dessa med ett löpande ansvar för kvalitet och leverans. Vidare ansvarar du för projektens helhet så som att säkerställa kravspecifikationer, skapa tids-och aktivitetsplaner samt ha ansvar för budget. Du genomför kontinuerlig uppföljning av projektets framdrift och eventuella avvikelser.

Projekten, som är av varierad karaktär, kan pågå mellan någon månad upptill flera år. Som projektledare spelar du en central roll inom organisationen, du samarbetar brett över verksamheten där du också har en överblick och förståelse för samtliga delar. Stor vikt läggs vid din förmåga att kunna agera rådgivande, där du lyssnar in vad som efterfrågas och därigenom hitta de bäst lämpade sättet att driva projekten på.

Formella krav
  • Minst 3 års erfarenhet av projektledning fördelaktigt inom bank och finans och/eller IT
  • Erfarenhet av att ha bedrivit stora komplexa projekt
  • Erfarenhet av att bedriva projekt enligt en projektmetodik ex. XLPM eller PPS
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande
* Erfarenhet av att ha arbetat i Jira

För att trivas i rollen tror vi att du gärna arbetar i grupp, där du har en förmåga att kunna samla och hålla ihop samtliga medlemmar där ni tillsammans når ert slutgiltiga mål. Vidare är du kommunikativ och tydlig i ditt kravställande och kan på ett pedagogiskt förmedla information och processteg. Slutligen ser vi att du kan ta kommando till att uppgifter utförs samt att du säkerställer att gruppen når det slutgiltiga gemensamma målet.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord: projektledning, projekt, IT, It-projektledning, SEK, Svensk Exportkredit, bank, finans, komplex, Jira, XLPM, PPS, projektmetodik
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.