Projekt Controller till Veidekke

Projekt Controller till Veidekke

Har du erfarenhet av ekonomisk styrning i en roll som controller eller ekonom och söker en ny utmaning till hösten på ett av Sveriges främsta företag inom sin bransch? Är du ute efter en roll med fokus på analys, uppföljning och siffror där du får skapa mervärde? Veidekke erbjuder dig en extremt spännande möjlighet på ett av deras största projekt i södra Stockholm.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura men du anställs direkt hos Veidekke.

Om företagetVeidekke är inget vanligt byggföretag. Visserligen bygger de allt från broar och bostäder, vägar och tunnlar, men det är deras syn på människor som är annorlunda. Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa goda resultat. De tror på involverande krafter och kollektiv intelligens - att olika kompetenser och infallsvinklar ger ett bättre slutresultat. Därför är mångfald en tillgång. De driver ett omfattande genus- och mångfaldsarbete för att skapa en ännu mer inkluderande arbetsmiljö och kultur som tar tillvara på människors olikheter. De bygger med hjärtat. Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag med en total omsättning på ca 38 mdr NOK. I Sverige har de ca 2 200 anställda och en omsättning på ca 14,3 mdr SEK (2021).

ArbetsuppgifterSom Projekt Controller hos Veidekke har du en central och viktig funktion i ett av företagets större byggprojekt. Du ansvarar och äger kostnadsstyrningen av projektet och rapporterar månatligen till kund och Veidekkes huvudkontor. All typ av ekonomihantering sköts lokalt i projektet. Projektet sker i samverkan med kund och därmed delas redovisningen och ekonomiska insikter mellan projektgruppen och kund. Vidare arbetar du med prognostisering, framtagning av kalkyler, förändringar och tilläggsarbeten, ansvarar för uppföljningen av leverantörer samt hanterar kundfakturor. Du är även involverad i vissa inköp och betalningsplaner.

Du ingår i ett team om fyra projektingenjörer som även de arbetar med prognoser och uppföljning av kostnadsförändringar samt sköter avstämningar om mängden producerat arbete. Ni för ett tätt samarbete och stöttar varandra i ekonomiska frågor.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Minst fem års erfarenhet av ekonomistyrning
  • Mycket goda och breda kunskaper inom ekonomi
  • Obehindrad i svenska och engelska, tal och skrift
  • Starkt meriterande med erfarenhet och förståelse för projektekonomi
För att lyckas i rollen hos Veidekke tar du alltid ansvar för dina arbetsuppgifter och missar sällan detaljer eftersom du planerar ditt arbete på ett strukturerat sätt och jobbar metodiskt. Du kommunicerar dagligen med ett flertal personer, internt såväl externt, och räds inte för att ta första steget till ett samtal. Därtill har du en god kommunikativ förmåga och kan formulera dig på ett sätt som andra förstår. Vidare tycker du om att samarbeta och att lyssna in andra och du tycker att resultatet blir bäst när ni arbetar tillsammans. Som person är du den som ser till att saker blir gjorda och är inte rädd för att ta egna initiativ. Slutligen ser vi att du är analytiskt lagd vilket gör att du snabbt förstår abstrakta och komplexa uppgifter, och upptäcker eventuella fel.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Söder om Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten? Vänligen kontakta ansvarig rekryterare Victor Rundberg på: victor.rundberg@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, Projekt Controller, Project, Controlling, Projektekonomi, ekonomi, ekonomiska, projektarbete, projektering, projektledare, analys, uppföljning, budget, prognos, heltid, Stockholm, Veidekke, projektbaserat
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!