Project Portfolio Manager / PPM till ASSA ABLOY

Project Portfolio Manager / PPM till ASSA ABLOY

Vill du arbeta på ett världsledande och innovativt bolag samt ha både strategiskt och operativt ansvar? Motiveras du dessutom av att säkerställa träffsäkra och hållbara resultat? I rollen som Project Portfolio Manager på ASSA ABLOY får du möjligheten att axla en nyckelroll på ett väletablerat och växande företag.

Om företagetASSA ABLOY är världsledande inom dörröppningslösningar och marknadsledande i stora delar av Europa, Nordamerika, Sydamerika, Kina och Oceanien. ASSA ABLOY bildades 1994 genom sammanslagning av ASSA i Sverige och Abloy i Finland. Sedan dess har ASSA ABLOY vuxit från ett regionalt företag till en internationell koncern med 47 500 anställda och en årlig omsättning på 76 miljarder kronor. ASSA ABLOY har ett komplett utbud av dörröppningsprodukter, lösningar och tjänster för institutionella, kommersiella och konsumentmarknader.

ArbetsuppgifterSom Project Portfolio Manager på ASSA ABLOY har du såväl strategiskt som operativt ansvar för att samordna och koordinera effektiva och träffsäkra arbetssätt/processer för projekt- och portföljhantering på ett framgångsrikt sätt. Du har i rollen ett helikopterperspektiv och yttersta ansvar för portfölj samt projekt, vilka du även ansvarar för att förankra med verksamheten. Dina kontaktytor är många då du kontinuerligt kommunicerar med projektledare, kravställare, serviceägare, områdesansvariga, verksamhetsansvariga samt rapporterar du till Head Of Global Shared Service Center. Det är en roll av bred karaktär som innefattar en variation av större och mindre projekt vilka du koordinerar, följer upp samt till viss del driver själv.

Då rollen är nyinrättad passar den dig som motiveras av utvecklings- och förbättringsarbete samt har ett starkt driv och en tydlig struktur i ditt sätt att arbeta.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm eller Malmö och du reser i rollen mellan orterna samt globalt vid behov.

Formella krav
  • Relevant akademisk utbildning
  • Erfarenhet av rollen som Project Portfolio Manager
  • Erfarenhet projektledning
  • ITIL och LEAN-kunskap är starkt meriterande
  • Flytande i engelska i tal och skrift
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har erfarenhet av att ta initiativ, koordinera, analysera och projektleda. Du är en trygg, tydlig och lyhörd person som har förmågan att engagera och inspirera människor omkring dig att leverera mot uppsatta mål. Vidare krävs att du är leveransorienterad och effektiv med förmåga att prioritera i en miljö med högt arbetstempo och många kontaktytor. Du har utmärkt kommunikationsförmåga och som person är du handlingskraftig och drivande.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos ASSA ABLOY.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord:
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.