Processledare till Axfood IT

Processledare till Axfood IT

Är du en driven och målmedveten person med erfarenhet av förändringsledning inom IT? Är du även på jakt efter en tjänst där du får utmanas, utvecklas och bidra till en bättre organisation? Axfood IT erbjuder en spännande roll där ditt driv och engagemang blir centralt i deras fortsatta processarbete!

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Axfood IT har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Axfood IT en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetAxfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige och näst störst på marknaden med en marknadsandel om cirka 20 procent. Här ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar'n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och deras supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash och City Gross.

Axfoods IT-organisation, även kallad Axfood IT, består i dagsläget av 250 anställda fördelade på utveckling och operations som ligger långt fram i tekniken. De utmanar ständigt marknaden för att ligga i framkant gällande digitalisering och för att ha marknadens nöjdaste kunder.

Med långsiktighet, kundfokus och ansvar arbetar Axfood ständigt mot lönsam tillväxt. De har visionen att vara Sveriges bästa dagligvarubolag och för att fortsätta den positiva trenden utvecklar företaget ständigt ett attraktivt sortiment, ökar innovationsgraden och etablerar butiker i geografiskt viktiga lägen. Axfood IT är en viktig del i detta och som delaktig under utrullningen av ny teknik spelar du en stor del i att leverera de bästa förutsättningarna för verksamheten.

Läs mer om Axfood IT här: https://www.axfood.se/nyhetsrum/nyheter/livet-pa-axfood-it-medarbetare-ger-insikter-i-nytt-poddavsnitt/

ArbetsuppgifterSom processledare ansvarar du för att proaktivt identifiera och leda förbättringsområden tillsammans med den andra processledaren i teamet. Du ingår teamet IT Operation Processes och har en tvådelad roll där du samarbetar med stora delar av organisationen. Du blir ytterst ansvarig för att leda, utveckla, effektivisera och förbättra Problem Management och Change Management. Som Problem Manager koordinerar, driver och följer du bland annat upp arbetet kring Axfood IT:s allvarligaste störningar i syfte att undvika framtida incidenter. Som Change Manager ansvarar du för godkännande av planerade arbeten, kontroll av eventuella konflikter samt uppföljning och statistik där KPI:er blir ett viktigt instrument för dig. Du agerar även back-up till den andra processledaren.
  • Revidera och förbättra nuvarande processdokumentation
  • Koordinera, driva och följa upp arbetet kring IT:s allvarligaste störningar
  • Stötta och utbilda organisationen i processerna
  • Kartlägga och analysera processerna för att hitta förbättringspotential
  • Kravställa mot processernas stödsystem
  • Säkerställa att processerna stödjer verksamheten
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • 5 års arbetslivserfarenhet av en liknande roll inom förändringsledning
  • Certifierad inom ITIL samt mycket goda kunskaper inom ITIL och agila metoder
  • Obehindrad i svenska och engelska, tal och skrift
  • Meriterande med kunskaper inom ServiceNow
Vi söker dig som drivs av förändringar och effektiviseringar på ett strategiskt plan. Därmed tror vi att du bidrar med lösningar på komplexa frågor samtidigt som du agerar stöttepelare mot organisationen kopplat till processer. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och noggrant sätt där du inte låter något falla mellan stolarna. Vidare bidrar du med energi till teamet, övriga intressenter och stakeholders, varpå det är viktigt att du trivs i nära samarbete med flera parter. Slutligen är du van att ta kommandot och driva arbetet framåt i en miljö med högt tryck.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Torsplan, Stockholm
Typ av tjänst: Konsultrekrytering
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring tjänsten? Kontakta ansvarig rekryterare Victor Rundberg på: victor.rundberg@bravura.se

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd?

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Processledare, process management, förändringsledning, produktägare, förändringsledare, produktansvarig, product manager, processer, Axfood IT, heltid, Stockholm, förvaltningsledare
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!