Prisstrateg till Hemköp

Prisstrateg till Hemköp

Har du ett analytiskt tankesätt och intresse för dagligvaruhandeln? Vill du skapa dig större förståelse för hur prissättning går till och trivs i ett mindre och prestigelöst team där man hjälps åt? Vi söker dig som har ett sinne för siffror och som vill vara en del av Hemköps fortsatta tillväxtresa.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar till september 2021. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Dagab Inköp & Logistik.

Om företagetHemköp är butikskedjan för matintresserade där god och hållbar mat står i fokus. De har närmare 200 butiker i Sverige, i Hemköps organisation ingår även Tempo med cirka 150 butiker och man ingår i Axfoodkoncernen. Med fokus på färskvaror och kundmöten som guidar och inspirerar ska kundens förväntningar överträffas, både i butik och digitalt. På Hemköp är det högt till tak och de delar med oss av kunskap, växer och utvecklas tillsammans. De är måna om att stödja och uppmuntra deras medarbetare och erbjuder löpande utbildning och ny kunskap. Hos Axfood slutar aldrig lärandet! För Hemköp är mångfald en styrka. Medarbetarnas kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och bättre beslut.

ArbetsuppgifterHär blir du en del av teamet som arbetar med konsumentprissättning utifrån Hemköps pris- och kedjestrategier. I teamet som består av fyra prisstrateger kommer ni arbeta med både Hemköp och Tempo. Hemköp står inför ett större IT-projekt då man ska uppdatera systemet för prissättningen, vilket innebär att man behöver hjälp med en del av de ordinarie arbetsuppgifterna.

Inledningsvis kommer du att få en introduktion till arbetet för att lära dig mer kring prissystemet. Konkreta arbetsuppgifter blir att genomföra och skapa rapporter och filer, kontrollera priser och producera underlag för direktreklam samt göra analyser kring till prissättningen jämfört med konkurrenter. Vidare kommer du att ansvara för prissättning och prisstrategi kopplat till vissa huvudgrupper och kategorier som du sedan kommer att arbeta aktivt med. I dessa arbetsuppgifter ingår uppföljning gentemot budget, kedjestrategi och kategoriplaner samt utveckling av prisstrategier kopplat till ansvarsområdena. Slutligen kommer du i denna roll samarbeta tätt med Hemköps övriga försäljningsavdelning och support.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning, gärna inom nationalekonomi eller ekonomi
  • Arbetslivserfarenhet från en analytisk roll, gärna inom prissättning/prisanalys eller annan roll där du hanterat större mängder data. Gärna inom dagligvaruhandeln eller retail
  • God analytisk förmåga och ett intresse för siffror
  • Kunskaper Officepaketet och avancerade kunskaper i Excel
  • Meriterande med erfarenhet från BI-system och SAP
För att lyckas i rollen ser vi att du är en ambitiös person med en god analytisk förmåga som du kombinerar med en affärsförståelse. Du är mån om att göra ett bra arbete och kan snabbt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter. Vidare förstår du värdet av att hjälpas åt i gruppen för att tillsammans komma vidare i arbetet. Att arbeta självständigt är något du trivs bra med då du har förmågan att driva ditt dagliga arbete framåt. Slutligen faller det sig naturligt för dig att vara kommunikativ och relationsskapande.

Övrig information
Start: Maj 2021
Plats: Torsplan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Prisstrateg, prissättning, inköp, ekonomi, controller, dagligvaruhandeln, Hemköp, Axfood, heltid, Stockholm, nationalekonom,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!