Pre-sale / IT / drift till Konica Minolta

Pre-sale / IT / drift till Konica Minolta

Har du arbetslivserfarenhet av att arbeta som drifttekniker? Tycker du dessutom om nya utmaningar och räds inte för att testa nya saker? Hos Konica Minolta erbjuds du en roll där du får ta del av stora utvecklingsmöjligheter samt blir en del i deras globala satsning inom IT.

Om företagetKonica Minolta är ett japanskt företag och grundades 1873. Koncernen har drygt 40 000 anställda globalt och arbetar för strategin att förflytta sig från dagens produktfokus till att vara ett globalt tjänsteföretag inom IT och dokumenthantering. I Sverige arbetar cirka 135 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Falun och Kalmar. Genom samarbete med fristående partners finns Konica Minolta Business Solutions Sweden AB representerat på cirka 70 orter i Sverige.

Konica Minolta fortsätter att på en global nivå investera stort i sitt IT tjänsteutbud och främst affärsområdet ITS. Under många år har de utvecklat tjänsteutbudet och genom ITS erbjuder de en helhetslösning för infrastruktur och drift av deras kunders IT miljö. I expansionen av affärsområdet söker Konica Minolta nu en pre-sale till Stockholm som vill vara med och forma framtiden på företaget.

ArbetsuppgifterI rollen som pre-sale tar du emot förfrågningar från sälj på tekniska lösningar som de i sin tur sålt till Konica Minoltas kunder. Med denna information kommer du agera som kravställare gentemot säljarna och säkerställa att ni levererar rätt tjänst och lösning. IT-lösningarna innefattar ett brett spann av tjänster från helhets- till mindre detaljlösningar. Vidare kommer du agera som intern valideringsfunktion, vilket innebär att se över vilka projekt som Koncia Minolta ska ta sig an och säkerställa en överlämning till ansvarig projektledare. Du får dessutom yttersta ansvaret för att underhålla partnerrelationen med Konica Minoltas kunder, vilket innebär att du vidareutvecklar samarbetena genom kontinuerlig dialog gällande kundernas nutidssituation och utmaningar med hänsyn till IT. Slutligen kommer du dessutom medverka vid IT-mässor och tekniska seminarium.

I pre-sale teamet ingår totalt två medarbetare, varav en är placerad i Stockholm och den andra i Kalmar. Närmsta samarbeten kommer vara med sälj- och projektavdelningarna i Stockholm. I tjänsten förekommer resor, ungefär 60 per år.

Formella krav
  • 3 års arbetslivserfarenhet från liknande roll som drifttekniker
  • God kunskaper inom VMware, Azure, Microsoft 365 och nätverk
  • Meriterande med relevant eftergymnasial utbildning
För rollen som pre-sale hos Konica Minolta har du breda kontaktytor i form av interna avdelningar samt externa kunder. Därav blir den kommunikativa förmågan viktig. Vidare är du en person som är handlingsinställd, vilket innebär att du tar tag i projekt och problem. Därtill kommer du i stort arbeta för att lösa problem hos Konica Minoltas kunder, i och med det ser vi att du har en god problemlösningsförmåga. Slutligen innebär rollen mycket eget ansvar och vi ser därför en vikt av att du som söker är självgående och har en förmåga att arbeta självständigt.

Övrig information
Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Konica Minolta.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Kista, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: IT, drifttekniker, pre-sale, pre sale, Konica Minolta, Stockholm, heltid, kravställare, it-lösningar, drift, support
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.