Organisationsutvecklare inom arbetsrätt / ombudsman till Forena

Organisationsutvecklare inom arbetsrätt / ombudsman till Forena

Vill du vara en del i arbetet för ett utvecklande arbetsliv, bra villkor och arbetsmiljö för Forenas medlemmar? Trivs du dessutom med att arbeta i en bred och varierande roll? Vi söker dig som har ett starkt intresse för arbetsrättsliga frågor och vill utvecklas i rollen som ombudsman.

Om företagetForena är det största fackförbundet inom försäkringsbranschen. Förbundet har drygt 14 000 medlemmar som jobbar inom försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är ett fackförbund där alla anställda på en arbetsplats kan vara medlemmar - oavsett yrke, utbildning och befattning. Forena är det största facket för akademiker i försäkringsbranschen och det fackförbund som organiserar flest chefer i försäkringsbranschen.
Läs gärna mer på www.forena.se.
Forena erbjuder en trevlig arbetsplats centralt belägen i Stockholms innerstad, 21 engagerade kollegor och en dynamisk arbetsmiljö

ArbetsuppgifterRollen som organisationsutvecklare är en bred tjänst med varierande arbetsuppgifter. Ditt främsta ansvarsområde är att bidra till den fortsatta utvecklingen av den lokala fackliga verksamheten. Detta gör du bland annat genom att stödja och coacha förtroendevalda i arbetet med att utveckla och förbättra förhandlings- och samverkansformer. I rollen som organisationsutvecklare har du kontakt med förtroendevalda och föreningar över hela Sverige, vilket innebär att resor förekommer i tjänsten. Vidare håller du arbetsrättsliga utbildningar samt rekryterar nya medlemmar för att bidra till förbundets fortsatta tillväxt. Då Forena är ett mindre förbund ges du möjlighet att delta i eller driva projekt för att utveckla den fackliga verksamheten. Slutligen är du även regionalt arbetsmiljöombud. Det innebär att du ger råd och stöd till arbetsgivare och anställda som idag saknar arbetsmiljöombud eller skyddskommitté på arbetsplatsen. Du lokaliserar eventuella förbättringsområden vid arbetsplatsbesök och följer upp arbetet kring arbetsmiljö. I rollen ingår även att vid 3-4 tillfällen per månad ansvara för den arbetsrättsliga rådgivningen via telefon och digitala kanaler.

Formella krav
  • Akademisk utbildning inom arbetsrätt alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av rollen som rådgivare, ombudsman eller förtroendevald är meriterande
  • Trygg med att hålla utbildningar och föreläsningar
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska
För att trivas i rollen tycker du om att arbeta självständigt, samtidigt som du gärna samarbetar med andra. I och med att du har flera olika kontaktytor behöver du vara kommunikativ och trivas i en social roll. Du drivs av att arbeta med och för människor och har förmåga att lyssna samt entusiasmera andra. Du är en förändringsbenägen person som är flexibel och har lätt för att anpassa dig till förändringar. I och med att rollen är bred, ges du möjlighet att vara kreativ och initiativtagande. Du motiveras av att komma med idéer och tillämpa dem i praktiken. Vidare är du prestigelös i den bemärkelsen att du ser vad som behövs göras, har förmåga att se till helheten och hur du kan bidra på bästa sätt.

Övrig information
Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Forena.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Östermalm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord: utvecklare, försäkringsbranschen, rådgivare, ombudsman, förtroendevald, arbetsrätt, organisationsutvecklare, rekrytering
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.