Operations Architect till Tele2

Operations Architect till Tele2

Är du tekniker med förståelse för telefoni och vill arbeta med förbättring och effektivisering? Vi söker dig som vill ta ett övergripande ansvar för mobiltjänsten på Tele2.

Om företagetTele2 är ett internationellt bolag som levererar helhetslösningar inom IT och telekom till företag, privatpersoner och organisationer. De verkar på en marknad som ständigt växer och förändras och har en förväntan på sig att alltid leverera nya och bättre lösningar. Självklart vill Tele2 möta dessa krav, därför blir hur de arbetar och vilka de är deras nyckel till framgång.

Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. De drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas i fokus. Det gör att alla deras anställda kan och förväntas bidra till deras övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

Tele2 har sitt huvudkontor i Kista och lokala kontor runt om i hela landet.

ArbetsuppgifterSom Operations Architect (OA) tillhör du avdelningen Operations Excellence som består av 12 personer. Varje OA ansvarar för och agerar specialist inom ett eller flera av Tele2s områden, som exempelvis TV-tjänster, datanätsfrågor eller b2b-tjänster. I denna roll kommer fokus att ligga på telefoni/mobil telefoni.

Du har ett övergripande ansvar för mobiltjänsten där du arbetar med förbättringar inom hela kedjan. Du fungerar som ett stöd för NOC-avdelningen genom att ta fram och förbättra driftrutiner, se till att stödsystem har rätt funktionalitet, säkerställa att rutiner och tjänster är korrekt dokumenterade, ansvara för utbildning samt att stötta vid nätincidenter. Vidare arbetar du med feluppföljning, att identifiera områden för automatisering samt driver effektiviseringsprojekt inom ditt område. Slutligen fungerar du som tekniskt stöd samt rådgivare internt inom ditt område i organisationen.

Formella krav
  • Förståelse för system och funktioner inom den mobila näringskedjan
  • Erfarenhet av felsökning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
Meriterande:
  • Erfarenhet av mobilsystem inom Core och Radio
  • Erfarenhet av nätövervakning
  • Erfarenhet av OSS- och FMS-system
För att lyckas i denna roll är personliga egenskaper avgörande. Det är viktigt att du trivs med ansvar, gillar att arbeta självständigt samt vågar ta egna beslut. Du bör också tycka om att arbeta mot korta deadlines och kan agera lugnt i stressade situationer. Utöver detta tror vi att du är en socialt säker person som trivs i en föränderlig miljö.

Övrig information
Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att företaget har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Kista, Stockholm
Lön: Fast lön

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: telekom, telecom, telefoni, mobil, system, OSS, FMS, NOC, nätverk, teknik, kommunikation, systemövervakning,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.