Ombudsman till Kyrkans Akademikerförbund

Ombudsman till Kyrkans Akademikerförbund

Har du erfarenhet av rollen som ombudsman och vill ta nästa steg i din karriär? Vill du dessutom vara en del i arbetet för en tryggare arbetsmarknad för Kyrkans Akademikerförbunds medlemmar? I rollen som ombudsman hos Kyrkans Akademikerförbund erbjuds du en bred och varierande roll där du har möjlighet att utvecklas i din roll som ombudsman.

Om företagetKyrkans Akademikerförbund är det enda fackförbundet som är speciellt inriktat på Svenska kyrkan och är det största fackförbundet för akademiker anställda i Svenska kyrkan. Förbundet arbetar med att förbättra arbetsvillkoren för de anställda efter just de specifika förutsättningar som finns i Svenska kyrkan. De största yrkesgrupper inom förbundet är präster, diakoner och pedagoger. Organisationen kännetecknas av en prestigelös känsla där kollegorna tillsammans hjälps åt för en trivsam arbetsplats.

ArbetsuppgifterI rollen som ombudsman hos Kyrkans Akademikerförbund ansvarar du självständigt för förhandlingar och medlemsärenden. Du samarbetar tillsammans med andra ombudsmän och fördelar ansvaret för att förhandla och stötta förtroendevalda på olika håll i landet. Du har således tät kontakt med regionsordförande där du agerar coach och rådgivare. Kyrkans Akademikerförbund är ett expansivt förbund där du har möjlighet att arbeta brett och varierande. Det förväntas att du är en driven förhandlare, kunnig även inom arbetsmiljöområdet, beredd att utbilda förbundets många förtroendevalda inom arbetsrätt och arbetsmiljö.

Formella krav
  • Du är akademiker och delar de fackliga värderingarna
  • Minst tre års erfarenhet av rollen som ombudsman alternativ arbetsrättslig erfarenhet i en annan roll inom Svenska kyrkan
  • Du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift.
För att trivas i rollen kan du arbeta självständigt samtidigt som du tycker om att samarbeta med andra. I och med att du har flera olika kontaktytor är du kommunikativ och trivs i en social roll. Du drivs av att arbeta med och för människor och har förmåga att lyssna och att förklara komplex information på ett pedagogiskt sätt. Du är en förändringsbenägen person som är flexibel och har lätt att anpassa dig till förändringar. I och med att rollen ger dig möjlighet att vara kreativ är du initiativtagande person som motiveras av komma med idéer och tillämpa dem i praktiken. Vidare är du stresstålig och kan hantera ett högt arbetstempo.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Kyrkans Akademikerförbund.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Östermalm, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ombudsman, Saco, förhandlare, Kyrkans Akademikerförbund, fackförbund, fack, jurist, samhällsvetare, personalvetare, HR, heltid, Stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.