Nyhetschef till Sundsvalls Tidning

Nyhetschef till Sundsvalls Tidning

Flyttar du hem till Sunndsvall och har ett brinnande intresse för granskande journalistik lokalt? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i ledande roller? Som nyhetschef på Sundsvalls Tidning är du med och driver det dagliga nyhetsarbetet!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Mittmedia.

Om företagetSundsvalls Tidning är en del av Bonnier News och Bonnier News Local. Hit hör också varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens Industri.

ArbetsuppgifterI rollen som nyhetschef arbetar du tillsammans med våra reportrar, redaktörer och ytterligare två nyhetschefer där du varje dag är med och skapar angelägen och vass journalistik för läsarna.

Du arbetar med att driva den granskande journalistiken och tillsammans med reportrar avslöja oegentligheter, kartlägga missförhållanden och ställa de tuffa frågorna. Ditt dagliga fokus ligger i att arbetsleda din arbetsgrupp med reportrar och redaktörer, men vi jobbar tillsammans som en redaktion och hugger i där det behövs.

Du har personalansvar för din grupp av medarbetare som innefattar såväl reportrar som printredaktörer, debattredaktör och gratistidningsredaktör. Som nyhetschef ingår du i redaktionsledningen.

Formella krav
  • Journalistisk utbildning och yrkeserfarenhet
  • Erfarenhet av redaktionell arbetsledning är meriterande
  • Erfarenhet inom granskande journalistik är meriterande
I rollen som nyhetschef brinner du för den lokala journalistiken och läsarna. Som person är du driven, nyfiken, tålmodig och envis. Du kan ro i land ett jobb från idé till publicering, samtidigt som du är bra på och uppskattar det redaktionella samarbetet. Du har förmågan att de helheten och vill vara med och utveckla journalistiken. Det krävs en stor flexibilitet och god samarbetsförmåga i rollen. Man ser även att du har en god analytisk förmåga, är bra på att samarbeta och gillar det höga tempot på en redaktion.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Sundsvall
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson:
Markus Lindh, SJF, markus.lindh@bonniernews.se, tel. 010-709 79 19

Sökord: Nyhetschef, chef, ledarskap, media, news, nyheter, journalistik, journalist, granskande journalistik
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!