Nordic Sales Controller / Business Partner till Miele

Nordic Sales Controller / Business Partner till Miele

Söker du en ny utmaning och vill vara med och utvecklas tillsammans med ett innovativt bolag? Miele befinner sig på en förändringsresa och söker just nu driven och självgående Nordisk Sales Controller till en nyinrättad position där du får vara med och påverka dess utformning!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Miele.

Om företagetMiele, med huvudkontor i Tyskland, är Europas största familjeföretag i vitvarubranschen, grundat 1899. Miele är en internationell koncern, verksam i 47 länder, med drygt 19 500 anställda. Företaget har sedan starten byggt sin marknadsposition på att ligga främst inom kvalitet och teknik. "Immer Besser", fritt översatt "Alltid bättre", speglar de kärnvärden som Miele har haft ända sedan företaget grundades: Att ständigt sträva efter att åstadkomma något bättre. Miele AB är koncernens dotterbolag i Sverige med ca 115 medarbetare.

ArbetsuppgifterI rollen som Nordisk Sales Controller säkerställer du, tillsammans med Financial Director Nordic och Professional Management i alla Mieles marknader, kvaliteten på tjänsterna i verksamhetens partnerskap samt uppnåendet av de finansiella målen. Du övervakar den ekonomiska situationen av professional området i Danmark, Norge, Sverige och Finland i enlighet med den godkända företagsstrategin. Du är ansvarig för den finansiella rapporteringens noggrannhet, fullständighet och uppdatering mot mål och budget.

Som Sales Controller ansvarar du för budget och prognostisering med uppföljning mot faktiskt resultat samt investeringsprocesser. Du tar ansvar för sales controlling avseende Mieles nordiska professional säljorganisation samt agerar ansvarig controlling partner till nordiska logistik gruppen med lager och logistik. Vidare ansvarar du för att ta in koncernverktyg och struktur och leda implementeringen för strategidiskussioner i den nordiska verksamheten. Du kommer proaktivt samla in, övervaka, analysera, diskutera och kommunicera riktad, relevant affärsinformation för att underlätta förståelse av affärsresultat och bolagets utveckling. Vidare ansvarar du för förberedelser av för- och efterberäkningar, kundens lönsamhetsanalys och prisberäkningar av produkterna.

Du har även hand om uppföljning av relevanta KPI'er samt ansvarar för processer rörande kundkrediter i samarbete med Mieles shared service center.

Formella krav
  • Universitets examen inom ekonomi, med fördel inriktning mot redovisning eller controlling
  • Minst 3 - 5 års erfarenhet av en liknande roll
  • God förståelse för redovisningsflödet i internationella koncerner
  • Van systemanvändare och mycket goda kunskaper i Officepaketet, framförallt Excel
  • Flytande i svenska och engelska, tal och skrift
För att passa i rollen som Nordisk Sales Controller ser vi att du är en självgående och driven person som är van att ta eget ansvar. Du kan enkelt strukturera upp din egen dag och vet vad som måste prioriteras för att komma vidare. Vidare är du en affärsmässig och kommunikativ person som trivs i situationer där du har många kontaktytor. Slutligen är du är noggrann och snappar enkelt upp sådant som andra missar i kombination med din analytiska förmåga.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Solna
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Nordisk Sales Controller, Controller, Business Controller, ekonomi, ekonom, Excel, Stockholm, heltid, redovisning, rapportering, redovisningsekonom, controlling, rapport, analys, bokföring, analyser, presentation, Powerpoint, bank, management, managementkonsult, affärsutveckling, affärer, business case, Miele, vitvaror, retail
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!