NOC-tekniker | 2nd line support | Linux | Schibsted Enterprise Technology

NOC-tekniker | 2nd line support | Linux | Schibsted Enterprise Technology

Är du en initiativtagande och driven problemlösare med starka Linuxkunskaper? Vill du jobba i en bred IT roll för en ledande mediegrupp? Schibsted Enterprise Technology söker nu en NOC-tekniker / 2nd line support.

Om företagetSchibsted Media Group är en internationell mediegrupp med ca 8.000 anställda i 34 länder. Med en målsättning att vara globalt ledande erbjuder Schibsted Media Group högkvalitativa lösningar för Digitala Marknadsplatser, Tillväxtbolag inom digitala tjänster, samt Digitala Mediehus.

Det svenska kontoret, beläget i fina lokaler i centrala Stockholm, har ca. 1,500 anställda. Med mediekanaler som Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket.se når Schibsted Media Group ut till halva Sveriges befolkning dagligen. Den interna IT-leverantören Schibsted Enterprise Technology har idag globala åtaganden för hela Schibstedkoncernen. NOC:en består av åtta hjälpsamma och stöttande kollegor.

I denna tjänst är du konsult via Bravura och uppdraget är tillsvidare. Tjänsten innebär goda förutsättningar till karriär inom Schibstedkoncernen.

ArbetsuppgifterI rollen som NOC-tekniker kommer du att arbeta med drift och övervakning av IT-system för Schibsteds interna kunder, både i Sverige och globalt. Du kommer att leda inledningsdelen av den operativa IT-krishanteringen. Vidare kommer du att driva mindre projekt för NOC:s räkning, ta emot dokumentation och kravställa gentemot interna systemägare. Du kommer även få agera 2nd line support på ärenden som eskaleras från servicedesk.

Rollen är mycket varierande och passar dig som vill arbeta brett och lära dig mycket om många olika IT-discipliner.
Dina arbetspass skiftar mellan dag, kväll och natt där du arbetar sju dagar följt av sju dagar ledigt.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper inom Linux
  • Goda kunskaper inom Mac OS, smartphones, nätverk och PC
  • Förståelse för AD och VMware
  • Meriterande med kunskap inom programmering
  • Mycket god kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift
Du trivs av att arbeta brett inom IT och har viljan att lära dig nya saker. Då du kommer att leda den operativa IT-krishanteringen för en global koncern ser vi att du är självgående och ansvarstagande. Rollen innebär mycket kundkontakt vilket gör att vi ser att du är serviceinriktad och har lätt för att förstå kundens behov ur ett helhetsperspektiv. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad, en god problemlösningsförmåga och tar initiativ till förbättring av processer.

Övrig information
* Det här är ett konsultuppdrag på heltid. Du kommer att vara anställd av Bravura och arbeta som konsult hos Schibsted.

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: T-centralen, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla emil.lindberg@bravura.se . Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: NOC, nätverk, server, drift, övervakning, system, Linux, Stockholm, NOC-tekniker, teknik, media, schibsted, IT, drifttekniker, support, 2nd line, Mac OSX, first line, second line
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.