Mjukvaruutvecklare till fordonsbranschen

Mjukvaruutvecklare till fordonsbranschen

Vill du vara med och leda utvecklingen av avancerade fordonsfunktioner? Är du en initiativtagande och drivande person som vill ta nästa steg i din karriär? AVL söker juniora och seniora mjukvaruutvecklare inom motor- och fordonssystem.

Om företagetAVL är världens största privatägda företag för utveckling, simulering och provning av drivlinor och motorer. De har 9500 anställda globalt distribuerade med huvudkontor i Graz och 45 dotterbolag världen över. AVLs avdelning Controls är ett högt prioriterat område med ett större teknikcenter i Regensburg, Tyskland samt utveckling i Sverige inom den skandinaviska verksamheten. Deras arbete sträcker sig från att definiera och testa programvarukomponenter för motorer, transmissioner, fordons- och hybridsystem. Gruppen består idag av 20 st anställda med avsikten att växa de kommande åren. AVL söker främst ingenjörer inom säkerhet och funktionsutveckling (Safety och Functional Development).

ArbetsuppgifterSom mjukvaruutvecklare på AVL arbetar du med avancerad teknik i samarbete med experter i det globala AVL-teamet och deras framgångsrika kunder. Du kommer att stödja kunder i utvecklingsprojekt av motor-, transmissions- och fordonssystem. Du levererar högkvalitativ programvara för inbyggda system samt förvaltar och utvecklar styrsystem. Vidare utför du inledande kalibrering, test och validering av programkomponenter i fordon. Variationen i projekten innebär att du arbetar både internt och i kundens lokaler.
Inom Safety varierar ditt arbete från systemundersökning och konceptdefinition till design och implementering av funktionerna samt testning av säkerhetskritiska system som styrsystem för motorer, bromssystem, transmissioner, ADAS (advanced driver assistance systems) och autonom körning etc.
Inom Functional Development arbetar du med algoritmutveckling, modellbaserad design av styrenheter för olika komponenter i fordonet, I/O av inbyggda system och design av komplexa fordonsfunktioner.

Formella krav
  • Civilingenjörs-/Mastersutbildning i teknisk fysik, mjukvaruutveckling eller liknande
  • Erfarenhet av Matlab/Simulink
  • Erfarenhet av C/C++
  • Genuint intresse av teknik och/eller elektronik
  • Flytande engelska i tal och skrift
Vi söker dig som har ett genuint intresse för teknik och elektronik i motorer, elektriska enheter, inbyggda system, säkerhet och/eller fordon. Du har mycket god social och kommunikativ förmåga och har viljan att lära dig samt dela med dig av dina kunskaper. Du tar ansvar för dina kunder och arbetsuppgifter. Du drivs av att hitta lösningar på problem och är inte rätt för att ta dig an utmaningar.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: teknik, fysik, mjukvaruingenjör, programvaruingenjör, mjukvaruutvecklare, systemutvecklare, elektronik, inbyggda system, säkerhet, fordon, funktionsutveckling, motorer, transmissioner, hybridsystem, junior, senior, globalt, internationell
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.