Miljö- och hållbarhetsansvarig till Paragon Nordic

Miljö- och hållbarhetsansvarig till Paragon Nordic

Brinner du för miljö- och hållbarhetsfrågor? Har du erfarenhet från att driva och rapportera miljöarbete? Hos Paragon Nordic erbjuds du en nyckeltjänst med stora utvecklingsmöjligheter.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Paragon Nordic.

Om företagetParagon Nordic utvecklar och producerar produkter inom hudvård & styling, industri, hushåll, sport och fritid och livsmedel åt deras kunders varumärken. Paragon Nordic arbetar med att förnya produkter och förverkliga produktidéer som förbättrar människors vardag och skapar en mer hållbar värld. Varje dag producerar de hundratals högkvalitativa och hållbara produkter som återfinns i människors badrumsskåp, garage och städskåp. Under rådande kris har företaget ökat sin omsättning till 400 MSEK i år. Paragon Nordic har funnits i mer än 60 år med totalt cirka 200 anställda idag. Företagets produktionsenheter ligger i Vallentuna, Eket, Vilnius (Litauen) och Skarnes (Norge). Företaget erbjuder goda förmåner samt värderar arbetsmiljö och trivsel högt.

Du tillhör avdelningen för kvalitet, miljö och regulatori (QSR) som består av 10 personer. Du ansvarar för bolagets miljö - och hållbarhetsarbete men har ett tätt samarbete både med resten av QSR-gruppen och andra avdelningar i bolaget.

ArbetsuppgifterSom Miljö- och hållbarhetsansvarig arbetar du med Paragon Nordics övergripande miljö- och hållbarhetsarbete samt svarar för företagets målstyrning och uppföljning inom dessa områden.

Du ansvarar för att bevaka rådande lagstiftning inom området med fokus på att förstå ändringar och implementera dessa i verksamheten.

Du ansvarar för rapportering till relevanta myndigheter samt arbetar med företagets tillståndshantering.

Då Paragon Nordics produktion innefattar kemikalier är en stor del av dina arbetsuppgifter relaterad till frågor kopplat till hanteringen av dessa. Som Miljö- och hållbarhetsansvarig har du även ett stort ansvar när det kommer till att driva företagets systematiska arbetsmiljöarbete.

Rollen innebär att du har stora möjligheter att utforma och påverka ditt eget arbete då ditt ansvar innefattar att skapa och driva på rutiner. Med din kunskap kring kemisk arbetsmiljö agerar du expert på ämnet. Du utbildar kollegor, tolkar lagstiftning, följer upp egenkontrollprogram och utvecklar Paragon Nordics arbete med riskbedömningar.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Naturvetenskaplig högskoleexamen alternativ likvärdig arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet från industri alternativt kemisk arbetsmiljö
  • Erfarenhet från att ha drivit miljöarbete samt rapporterat till myndigheter och intressenter
  • Erfarenhet från kemikalielagstiftning CLP och REACH är meriterande
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
För att lyckas i rollen tror vi att miljö, hållbarhet och säkerhet är viktiga ledord för dig. Vidare tar du stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter och utförandet av dessa samt är duktig på att planera och driva ditt arbete framåt. Du ser konsekvenserna av din arbetsinsats och du anstränger dig för att leverera effektiva lösningar med hög kvalitet. Du är nyfiken och trivs i en föränderlig miljö som är spännande och viktig. Vidare tror vi att du trivs med att arbeta självständigt samt med möjlighet att själv forma din roll. Slutligen är du en person med positiv attityd, hög flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Vallentuna
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: miljö, miljöansvarig, hållbarhet, hållbarhetsansvarig, miljösamordnare, natur, hållbarhet, vallentuna, stockholm, kemiska produkter, heltid, rekrytering
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!