Logistikchef / Lagerchef till Layher i Upplands Väsby

Logistikchef / Lagerchef till Layher i Upplands Väsby

Har du erfarenhet av att arbeta som chef inom en lager- eller logistikverksamhet? Motiveras du av att få arbeta tillsammans med ett tight team och med högkvalitativa produkter? Hos Layher erbjuds du en familjär företagskultur, utan hierarkier och en tjänst där du får ta nationellt ansvar för utvecklingen av lager- och logistikorganisationen i Sverige!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Layher.

Om företagetLayher är ett familjeägt företag som startades 1945 och är världsledande inom tillverkning och försäljning av ställningssystem, väderskydd samt scener och läktare. Layher är experter på området och levererar hyr- och försäljningslösningar av högkvalitativa ställningar till entreprenadföretag inom bland annat processindustrin, evenemang samt bygg och anläggning. Produkterna skapar säkra och effektiva lösningar för kundens specifika behov. Produktutvecklingen och tillverkningen sker i egna fabriker i Tyskland och företaget har säljbolag i över 42 länder med totalt 2200 anställda. Layhers anda präglas av hög kvalitet och leveranssäkerhet med ett stort kundfokus. Utöver produkter erbjuder Layher också teknisk support samt utbildningar för sina kunder.

Den svenska organisationen utgår ifrån huvudkontoret i Upplands Väsby, där även det största lagret återfinns. Layher har även ett lager i Partille utanför Göteborg och ett lager i Kåge utanför Skellefteå. Huvuddelen av varorna kommer från de egna fabrikerna i Tyskland och levereras antingen till något av Layhers svenska distributionslager eller direkt till kund. Dessutom har de påbörjat en omställning för att få en ännu grönare transport av varor.

ArbetsuppgifterI rollen som Lagerchef hos Layher har du det övergripande ansvaret för den dagliga driften av företagets tre lager och leveranser av varor till Layhers kunder och lager. Du rapporterar direkt till VD och sitter med i ledningsgruppen tillsammans med CFO samt teknikchef.

Ditt främsta ansvar är att leda ett team på 11 personer, som är placerade både i Upplands Väsby, Kåge och Göteborg. Denna grupp är diversifierad där fyra lagermedarbetare, två ordermottagare, två depåchefer, en lagerförman och en inköps- och orderadministratör ingår.

I denna roll arbetar du såväl strategiskt som operativt med att hantera flödena i affärssystemet NAV och säkerställer att beställningar, leveranser och lagersaldon fungerar utifrån verksamhetens och kundernas behov. Du har det yttersta ansvaret för de tre lager som Layher har i Sverige. Ansvaret innefattar att säkerställa en bra struktur så att flödena optimeras. Slutligen får du på sikt möjlighet att vara delaktig i utvecklingsprojekt som Layher planerar för, bland annat en uppdatering av det befintliga affärssystemet.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis logistik, teknik, ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Ett par års erfarenhet från liknande roll som lagerchef eller lageransvarig
  • Goda kunskaper av att arbeta i affärssystem
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort
För tjänsten som lagerchef är de personliga egenskaperna av största vikt. Vi ser att du är en person som har en god kommunikativ förmåga, som vet när du ska vara rak och tydlig, kontra när du ska vara lyhörd. Därtill har du en förmåga att ta stort ansvar för processer och verksamheten och vågar genomföra de förändringar som behövs. Du är målmedveten och kan sätta tydliga mål för såväl din egen roll som organisationen du leder samt har förmåga att arbeta hårt för att uppnå dem. Slutligen är du en prestigelös ledare som trivs med att bygga starka team.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Enligt överenskommelse, OK med uppsägningstid
Plats: Upplands Väsby, norr om Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: lagerchef, logistikchef, logistik, lager, upplands väsby, team, nav, leveranser, inköp, chef, chefsansvar, affärssystem, stockholm, heltid, rekrytering b-körkort
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!