Komponentingenjör / inköpare till Scanreco

Komponentingenjör / inköpare till Scanreco

Vill du arbeta i gränslandet mellan sourcing och produktutveckling i ett ledande teknik-bolag? Scanreco växer och söker dig med erfarenhet som komponentingenjör som vill agera länken mellan inköp, teknik och utveckling!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Scanreco.

Om företagetScanreco AB är ett väletablerat elektronikföretag som utvecklar, producerar och marknadsför egenutvecklade trådlösa styrsystem för kranar och maskiner. Kunderna är några av världens ledande kran- och maskintillverkare. Idag har företaget drygt 150 anställda med en omsättning om ca 470 MSEK. Företaget är i en expansiv fas och de söker nu en komponentingenjör till deras Sourcing-grupp som består av 6 personer.

ArbetsuppgifterI rollen som komponentingenjör har du fokus på att arbeta med företagets PDM system där alla komponenter med tillhörande data finns lagrade. Ditt huvudansvar är att hålla systemet uppdaterat baserat på ändrade förutsättningar med avseende på tillgänglighet, nya lagar och regler etcetera. Du arbetar med att uppdatera komponentdata, föreslå ersättare av komponenter och ta in nya alternativ utefter kravspecifikation genom att se företagets behov och ge förslag. Du arbetar även proaktivt genom att identifiera trender i industrin för att se vart branschen är på väg och har förhandling som utgångspunkt i det arbetet.

I och med att Scanreco har ett teknikdjup ligger stort fokus på elektronik och mekanik där du behöver vara införstådd med terminologin och produkterna. Du jobbar med ett stort teknikfokus med en stor insikt i produktutvecklingen. Detta gör denna roll väldigt bred, snarare än nischad.

Formella krav
  • Ingenjörsutbildning alternativt motsvarande kunskap från arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av inköp, gärna inom elektronik
  • Kunskap inom området för passiva/aktiva komponenter
  • Erfarenhet inom miljö - Reach/RoHS, Conflict minerals etc
  • Erfarenhet av arbete i PDM miljöer, meriterande om det är inom Bluestar/Ax
  • Goda kunskaper i svenska och mycket goda kunskaper i engelska
Utöver din formella erfarenhet är personliga egenskaper viktiga för att lyckas i den här rollen. För att trivas bör du vara trygg i att ha olika samarbeten, såväl internt som externt och du bör också vara säker i mötet med andra. Du är kvalitetsmedveten och noggrann och har en god förmåga att analysera information och göra bevakningar kring trender kopplat till branschen. En förutsättning är också att du är självgående, kommer med initiativ och driver ditt eget arbete framåt.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Sätra, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Sourcing, Inköp, komponentingenjör, komponenter, produktutveckling, inköpare, project sourcing, logistik, elektronik, scanreco, sätra, Stockholm, heltid
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!