Klimatanalytiker till Tricorona Climate Partner

Klimatanalytiker till Tricorona Climate Partner

Har du ett stort intresse för klimatfrågan och vill vara en del av lösningen i att hjälpa företag att hantera sin klimatpåverkan? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med klimatberäkningar och gillar att bygga relationer? Tricorona erbjuder dig en spännande och flexibel roll!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos TCP.

Om företagetTricorona Climate Partner AB har sedan 2006 hjälpt företag i olika branscher att hantera och minimera sin klimatpåverkan. Tricorona genomför klimatredovisningar, livscykelanalyser och även strategier för att reducera klimatpåverkan tillsammans med klimatkompensation för att ta klimatansvar fullt ut. TCP hjälper även företag i resan att sätta Science Based Targets och nå Klimatneutralitet.

Klimatkompensationsprojekten TCP jobbar med riktar sig främst till företag som på frivillig basis önskar klimatkompensera. De är alltid certifierade av högsta standard och man har på senaste tiden även varit med i finansieringen av framtidens projekt som till exempel Direct Air Capture.

TCP är en arbetsplats med högt i tak och där alla medarbetare får stort eget utrymme att komma med egna idéer och vara kreativ men även grotta ned sig i sina egna arbetsuppgifter. På företaget arbetar idag 8 härliga kollegor som värdesätter både den globala miljön såväl som den trevliga arbetsmiljön högt.

ArbetsuppgifterI rollen som klimatanalytiker arbetar du som konsult och har två primära ansvarsområden. Det första - som kommer att uppta den största delen av tiden, är att göra klimatberäkningar enligt GHG-protokollet, analysera kunders klimatdata, sätta strategiska mål (såsom vetenskapsbaserade mål eller klimatneutralitet) och även vara del i det kommunikativa. Den andra arbetsuppgiften är att skapa och upprätthålla kundrelationer. Det vill säga göra behovsanalyser hos våra kunder och hjälpa till att vägleda i vårt tjänsteutbud.

Du arbetar med befintliga kunder men det är även viktigt att du är social och har energi och tycker det är kul och motiveras av att hitta nya kundsamarbeten. Självdrivande aktiviteter som du kommer att genomföra är exempelvis att ha kontakt med kunder via mail, samtal och möten. Du medverkar i hela kedjan från att träffa kunden, beräkna deras utsläpp av växthusgaser samt diskutera reduktionsmetoder och utsläppsfaktorer. Slutligen skriver du och presenterar det analyserande materialet i rapporter till kund. Att inspirera och motivera kunder till att reducera sin klimatpåverkan är en viktig del av arbetsrollen. Du förväntas presentera slutresultat för kunder och även hålla i seminarier inom klimatområdet.

Formella krav
  • Stort intresse för klimatfrågan
  • Relevant akademisk bakgrund
  • Erfarenhet från liknande roll där du har arbetat med klimatberäkningar enligt GHG-protokollet och gärna även Science Based Targets, LCA, klimatkompensation
  • Erfarenhet av tidigare roll där du har samlat in och sammanställt data av olika slag, samt analyserat detta
  • Mycket god vana av arbete i Excel och Office-paketet
  • Flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
  • Erfarenhet av B2B-försäljning är meriterande
I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna. Vi ser att du som söker har ett stort intresse för miljöfrågan generellt och klimatfrågan i synnerhet. Du kommer att samarbeta med kollegor och kunder, därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är utåtriktad, har lätt att knyta kontakter och snabbt skapar förtroende. Därtill är det ett litet team (8 anställda idag) varpå det är viktigt att du är självgående, kan projektleda dina kunduppdrag, tar egna initiativ och förstår vikten av tid och alltid håller VD i loopen på lagom nivå. Slutligen, för att trivas i arbetet behöver du känna dig bekväm med att arbeta mot deadlines samtidigt som du har hög kvalitetskänsla.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm, men arbete kan ofta även utföras på distans
Lön: Enligt överenskommelse
Förmåner: TCP har generösa förmåner för att medarbetare ska trivas. Exempelvis generös pensionsförsäkring, friskvårdsbidrag samt betald träning på arbetstid då hälsa och välmående ses som en förutsättning för att göra ett bra jobb, arbeta effektivt och trivas.

De önskar anställa omgående så vänta inte med att skicka in din ansökan! Urval sker löpande.

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: klimatanalytiker, klimat, analytiker, miljö, hållbarhet, klimatpåverkan, klimatberäkningar, GHG-protokollet, klimatdata, Sience Based Targets, LCA, klimatkompensation, säljare, behovsanalyser, kundrelationer, B2B-försäljning,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!