Key Account Manager / KAM / Export Sales Manager till OrganoClick AB

Key Account Manager / KAM / Export Sales Manager till OrganoClick AB

Har du tidigare erfarenhet från relationsskapande försäljning mot distributörer eller återförsäljare och vill vara med på en spännande utvecklingsresa? Har du dessutom ett intresse för hållbarhetsfrågor och miljö? Här erbjuds du en varierande roll på prisbelönta miljöteknikbolaget OrganoClick med stora möjligheter att utvecklas.

Om företagetOrganoClick AB är ett ungt, innovativt material- & kemitekniskt bolag som utvecklar, producerar och säljer miljövänliga material- och kemitekniska produkter till framförallt textil-, trä- och byggindustri samt "gör-det-själv" marknaden. Bolagets teknologi för modifiering av biofibrer baseras på forskning utfört vid Stockholms universitet och Sveriges lantbruksuniversitet med vilka bolaget har ett nära samarbete.

OrganoClicks produkter är bl.a. miljömärkta träskyddsprodukter, biobaserade textilbehandlingar och förnyelsebara biokompositer som kan ersätta fossila plastmaterial. Nuvarande applikationer sträcker sig från akustiska paneler för kontor, flamskyddade trämaterial, och vattenavvisande textiler.

Bolaget har två år varit med på den prestigefulla 33-listan över Sveriges hetaste teknikbolag, varit med på Affärsvärldens lista över Sveriges 50 mest snabbväxande teknikbolag och har för sin gröna teknologi blivit utsedd av Världsnaturfonden - WWF till en Climate Solver. Bolaget är sedan 2015 börsnoterat på NASDAQ First North Growth Market.

ArbetsuppgifterSom Key Account Manager arbetar du främst med att hjälpa bolagets internationella distributörer att öka sin försäljning av bolagets träskydds- och underhållsprodukter mot byggvaruhandel och färgfackhandel. Detta gör du genom att tillsammans med distributörerna planera och genomföra marknadsaktiviteter och marknadskampanjer mot konsumenter men även genom att utbilda och coacha distributörerna vid deras försäljningsarbete mot deras kunder inom bygg- och färghandel.

Du är kundansvarig för befintliga distributörer i Finland, Norge, Danmark och Storbritannien och kommer under kommande år även utvidga bolagets geografiska område till Tyskland, följt av andra geografiska områden. Vidare arbetar du med att analysera distributörerna, vara involverad i marknadsföringskampanjer samt bygga ett nära partnerskap med OrganoClicks kunder.

I rollen är ditt fokus OrganoClicks träskydds- och underhållsprodukter för konsument och du arbetar i nära samarbete med exportsäljaren för träprodukterna. Tjänsten innebär resor till distributörerna även om det mesta arbetet kan skötas från kontoret i Täby.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område
  • Tidigare erfarenhet som Account manager, KAM, säljare eller produktchef med ansvar för försäljning och marknadsföring av konsumentprodukter gentemot återförsäljare
  • B-körkort
  • Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska
Vi tror att du som söker har en förmåga att tänka och resonera strategiskt samt har en god förståelse för affärens långsiktiga betydelse och dess möjliga utfall. Vidare har du förmågan att se helheten ur olika affärsmässiga perspektiv och är mån om att arbeta på projekt tills resultat uppnås. Ditt intresse för andra människor gör att du bygger dina relationer på ett genomtänkt sätt, är en god lyssnare och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare är du van vid att strukturera ditt eget arbete och har förmågan att ta egna beslut, även utan allt underlag, för att komma vidare.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos OrganoClick AB.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Täby
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Sälj, KAM, Key Account, Account manager, Export, distributör, försäljning, distributörsutvecklare, distributörer, exportansvarig, internationell försäljning, distribution, heltid, stockholm
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.