Kategorichef till Menigo / Vikariat för omgående start

Kategorichef till Menigo / Vikariat för omgående start

Är du en flexibel och driven person som har erfarenhet av förbrukningskategori och inköp inom området nonfood?Gillar du att arbeta högt och lågt med sortimentsoptimering och produktutveckling och vill göra det i en öppen och driven miljö? Nu söker vi för Menigos räkning en Kategorichef för ett vikariat.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i ca 9 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Menigo.

Om företagetMenigo är en av Sveriges ledande helhetsleverantörer för alla som jobbar professionellt inom mat och dryck. De är i dagsläget på en spännande utvecklingsresa där de tagit fram en ny strategisk inriktning för företaget samtidigt som de påbörjar resan med att bli en tydligare del av en global koncern.

Menigo är en del av amerikanska Sysco, världens ledande foodservice-aktör, vilket ger dem tillgång till breda erfarenheter och kunskap så att de kan växa både på höjden och bredden. Menigo har kunniga, engagerade och nytänkande medarbetare spridda i landet på åtta orter från norr till söder för att finnas nära sina kunder.
Som kategorichef jobbar du nära inköpsavdelningen och du jobbar på kontoret i Globen.

ArbetsuppgifterSom kategorichef ansvarar du för förbrukningsvaror som inkluderar till exempel tallrikar, muggar, bestick, matlådor och drinkpinnar och att dessa slags varor har rätt kategori och pris. Du ansvarar för sortimentet, något du optimerar löpande samt hanterar prissättning, deadlines och att man följer rutiner, lagar och regler. Du hanterar inköp, upphandling och avtalsförhandling med leverantörer. Du driver, förvaltar och ansvarar för arbetet inom området genom utveckling, strategi och kategoriplan, något som redan finns på plats. Du har ansvar för ett kategoriområde och utvecklar arbetet med produkterna och du har genom detta budgetansvar via försäljning och lönsamhet. Här arbetar du tillsammans med produktspecialister inom området. Du har löpande dialog med kunden, till exempel en restaurang och tar tillsammans med dem utifrån önskemål och dina kunskaper fram den bästa lösningen för den förbrukningsprodukt de vill ha.

Då detta är ett vikariat har du kontakt med tidigare kategorichef för stöd och dialog.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Eftergymnasial utbildning inom till exempel inköp alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Ca 2 års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och större upphandlingar inom nonfood/förbrukningsvaror
  • Erfarenhet av liknande roll, eller till exempel inom projektledning
  • Erfarenhet av och framgångar inom förhandling med tex kund eller leverantör
  • Goda kunskaper i analys och kalkylering
  • Goda kunskaper i excel
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
  • Meriterande med erfarenhet inom FMCG samt med kunskap inom avtalsjuridik
För att lyckas som kategorichef har du goda erfarenheter inom inköp och förbrukningsvaror och är trygg med denna uppgift. Du har en god affärsförståelse och uppskattar att arbeta nära kunden. Du är här en flexibel och prestigelös person som gillar att jobba brett och varierat. Du är självgående och driven, där du tar stort eget ansvar både för ditt eget arbete och för arbetet inom gruppen. Du gillar utvecklingsarbete och tar gärna initiativ. Du är därtill kommunikativ och har inga problem att stifta bekantskaper och samarbeta med såväl kollegor, leverantörer säljare och produktspecialister.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Stockholm, Globen
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: kategorichef, strategisk inköpare, inköpare, inköpsansvarig, avtal, pris, förhandling, upphandlare, förhandlingsvana, foodservice, DVH, FMCG, heltid, Stockholm, Menigo
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!