Kategoriansvarig säljledare till Dagab

Kategoriansvarig säljledare till Dagab

Vill du arbeta lösningsorienterat och få användning av din serviceinriktade sida? Har du ett intresse för mat och vill utvecklas inom dagligvaruhandeln? Här erbjuds du en ansvarstagande roll i Axfoods fortsatta tillväxt.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Dagab har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Dagab en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetDagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom exempelvis Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli, Mat.se och Apohem. De utvecklar även sina egna varumärken som Garant, Eldorado och Såklart. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet genom att driva och utveckla koncernens sortiment, inköp och logistik. Dagab omsätter drygt 48 miljarder kronor (2020) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista.

Verksamheten vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur man agerar mot sina medarbetare. På så sätt ger Dagab sina kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. Hos Dagab får du möjlighet att vara med och påverka det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå då hur viktiga medarbetarna är för dom.

ArbetsuppgifterInom affärsområdet Externa affärer ansvarar man för sortiment och logistik gentemot kunder inom servicehandeln. Syftet i rollen som säljledare är att fortsätta att utveckla Dagabs affär, detta genom att driva lönsam försäljning för dina varukategorier. I rollen koordinerar du arbetet att optimera sortimentet mot kund, och är även delvis ansvarig för kampanj- och prissättning. Med utgångspunkt i det här ansvaret sköter du löpande sortimentet inom dina kategorier och du ansvarar för att kontinuerligt förbättra försäljning och bruttovinst, i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi.

I dina arbetsuppgifter ingår att säkerställa ett attraktivt men även effektivt sortiment samt rätt pris mot konsument. Tjänsten omfattar uppföljning av försäljning, intjäning per artikel samt planering, förhandling uppföljning av kampanjer och digitala försäljningsaktiviteter. En självklar del i arbetet är att föra dialog och kommunicera gällande sortimentsfrågor, analysera artiklar att ta in/ut från butik. Dessutom har du kontinuerlig kontakt med leverantörer, besöker butiker samt håller dig uppdaterad på utvecklingen inom dagligvaru- och servicehandeln. Kontakten med leverantör kommer förutom sortiment innebära förhandling kring kampanj och synlighet i våra digitala kanaler.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Eftergymnasial utbildning från högskola eller universitet, gärna inom inköp eller ekonomi
  • Minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från en roll som inköpsassistent eller liknande
  • Goda kunskaper av dagligvaruhandeln
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Som person är du driven och trivs i en roll som genererar resultat samtidigt som du har en god förmåga att leda dig själv i det dagliga arbetet. Vi tror vidare att du är kommunikativ och har förmågan att bygga goda och långsiktiga relationer. Du har även sinne för affärer och arbetar strukturerat och lösningsorienterat för att nå goda resultat.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Torsplan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: säljledare, säljplanerare, säljkoordinator, koordinator, planerare, sälj, försäljning, dagligvaruhandeln, Dagab, Axfood, heltid, Stockholm, inköp, fmcg
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!