Junior testare / Testare till produktgruppen hos SchoolSoft

Junior testare / Testare till produktgruppen hos SchoolSoft

Brinner du för att arbeta med test och trivs i en roll där du får ha stort inflytande, ta ansvar och utvecklas? Som testare hos SchoolSoft erbjuds du en spännande roll hos Sveriges ledande leverantör av IT-lösningar för skola.

Om företagetSchoolSoft är marknadsledande på webbaserade lösningar för lärare och skolledare. Det övergripande målet med produkten är att den ska vara intuitiv och lättanvänd för såväl skolpersonal som elever och föräldrar. Tillgänglighet och användarvänlighet ligger alltid i fokus.

Företaget har funnits sedan 2003 och fokuserar på webbaserade lösningar för skolan. Idag används SchoolSoft av cirka 1800 skolor med cirka 680 000 användare. Företaget sköter också drift och underhåll åt kunderna. SchoolSoft erbjuder en modern lösning för den digitala utvecklingen som sker i skolvärlden och som kan bemöta de utmaningar skolan står inför.

ArbetsuppgifterDitt specialistområde blir test och verifiering, både att utföra tester och att utveckla teststrategier för att identifiera och hantera risker. Detta görs i en dynamisk miljö i nära samarbete med verksamhet och utveckling.

Som testare är du en del av företagets produktgrupp och arbetar nära utvecklarna och supporten genom hela processen. Då det till stora delar är ny funktionalitet som utvecklas, kommer fokus att ligga på manuell funktionstestning och med utforskande testning som metod. Testerna administreras och genomförs enligt bolagets metoder och processer för test av ny och förbättrad funktionalitet i produkterna. Testerna omfattar både design och funktion och utförs i många olika miljöer, både manuellt och delvis automatiserat. Då Schoolsoft är ett litet bolag är beslutsvägarna korta och du får vara delaktig i hela processen. Du ges stora möjligheter att påverka arbetets innehåll och komma med egna tankar och idéer kring förbättringar av produkten. Vi söker dig som brinner för att lyfta produkten till en ny nivå. Rollen innebär mycket samarbeten och kommunikation inom och mellan teamen, samt med produktägare och stakeholders. I dagsläget sker utvecklingen i Java, React, React Native, JSP, JavaScript och Angular i såväl webb som app.

Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom data/IT. Gärna med inriktning mot test
  • 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Goda IT-kunskaper
  • Svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
  • Kunskaper i Java, React, React Native, JSP, JavaScript och Angular (starkt meriterande)
  • Erfarenhet av säkerhetstestning eller prestandatestning
  • Erfarenhet av Jira eller liknande
För att trivas i rollen är du noggrann och uthållig. För dig är det viktigt med kvalitet, användarvänlighet och funktionalitet. Du trivs med att arbeta i team med agila och kanban-inspirerade metoder och miljöer. Därtill kan du arbeta strukturerat med att koordinera testaktiviteter inom teamet. För dig är det starkt motiverande att få bidra till utveckling av testverksamheten och närliggande processer.

Eftersom arbetet till stor del handlar om att lösa problem ser vi att du är flexibel och kreativ i ditt sätt att tänka, agera och prioritera. Du är analytisk, duktig på att ta till dig information och söker aktivt nya kunskaper. Med engagemang och stark ansvarskänsla kan du både driva ditt eget arbete framåt och jobba med problemlösning i grupp. Du gillar därtill att ha många kontakter och samarbeta med andra.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Fast lön
Kontakt: Bravura, info@bravura.se, tel. 08-40024050

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: testare, IT, junior testare, test, java, jira, React, React Native, JSP, JavaScript , Angular, säkerhetstestning, prestandatestning
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.