Junior systemutvecklare / Java till SchoolSoft

Junior systemutvecklare / Java till SchoolSoft

Har du erfarenhet av systemutveckling eller nyligen tagit examen och vill arbeta i ett expansivt företag? Som systemutvecklare hos SchoolSoft erbjuds du en roll med stor utvecklingsmöjlighet hos Sveriges ledande leverantör av IT-lösningar för skola.

Om företagetSchoolSoft är marknadsledande inom webbaserade lösningar för lärare och skolledare. Det övergripande målet med produkten är att den ska vara intuitiv och lättanvänd för såväl skolpersonal som elever och föräldrar. Tillgänglighet och användarvänlighet ligger alltid i fokus.

Företaget har funnits sedan 2003 och idag används SchoolSoft av cirka 2000 skolor med cirka 890 000 användare. Företaget sköter också drift och underhåll av miljön som levererar SAAS tjänsten till kunderna. SchoolSoft erbjuder en modern lösning för den digitala utvecklingen som sker i skolvärlden och som kan bemöta de utmaningar skolan står inför.

ArbetsuppgifterI rollen som junior systemutvecklare kommer du att arbeta brett med utveckling av en stabil produkt som håller hög kvalitet. Du kommer vara med att utveckla såväl funktionaliteten som plattformen och arbeta med både front- och backend-utveckling. Du arbetar med Java, HTML, CSS, JavaScript samt frontend-ramverk som React och AngularJS. I arbetet ingår även att lösa tekniska problem och buggar. Vidare är du med vid framtagning av nya tekniska lösningar för integrationer och säkerhet för en webbplattform under ständig förändring.

Utvecklingsteamet består av ett 15-tal utvecklare placerade i både Stockholm och i Linköping. Du kommer arbeta tillsammans med produktägaren i Stockholm och ingå i Linköpingsteamet som består av fyra utvecklare. Detta innebär att du kommer ha daglig kontakt med kollegorna i Linköping och resa dit en eller ett par dagar i månaden.

Då SchoolSoft är ett litet bolag är beslutsvägarna korta och du får vara delaktig i hela processen. Du ges stora möjligheter att påverka arbetets innehåll och komma med egna tankar och idéer kring förbättringar av produkten. Vi söker dig som brinner för att lyfta produkten till en ny nivå.

Formella krav
  • Antingen är du nyexaminerad från en IT/data-utbildning eller så har du erfarenhet av systemutveckling från tidigare arbete
  • Kännedom om webbutveckling med Java, HTML, CSS och JavaScript eller liknande språk
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av front- och backend programmering, gränssnittsprogrammering, single-page-applications och mobila klienter ses som meriterande
I den här rollen trivs du som tycker om att vara del av ett team där du får samarbeta med och lära av andra. Du vill arbeta med både förvaltning och utveckling, har tålamod och hjälper gärna dina kollegor för att säkerställa att ni kommer framåt mot ert gemensamma mål. Du motiveras av utmaningar och tycker om att hitta lösningar på olika problem för att komma vidare. Du har en hög ambitionsnivå och är en person som strävar efter att utvecklas. Vidare tror vi att du tycker om att driva ditt eget arbete och har vilja att få saker gjorda. Ett grundligt arbete som håller hög kvalitet är också något som tilltalar dig.

Övrig information
Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos SchoolSoft.

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Kontakt: Bravura, info@bravura.se, tel. 08-40024050

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: IT, Systemutvecklare , utvecklare , utveckling , developper , Java , Javascript , HTML, CSS, Linux, Angular, React, backend, frontend, full stack , schoolsoft , skola , programmering, webbutvecklare , webb-utveckling, programmerare
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.