Operations technician / drifttekniker till Basefarm

Operations technician / drifttekniker till Basefarm

Är du en driven problemlösare med erfarenhet som NOC eller 2nd line support? Vill du arbeta i en bred roll med ansvar och stora utvecklingsmöjligheter? Hos Basefarm ges du möjlighet att arbeta i ett tight team på ett företag med familjär gemenskap.

Om företagetBasefarm är en nordisk driftleverantör som har fokus på att leverera affärskritiska IT-tjänster. De har lång erfarenhet inom branschen och hjälper sina kunder att utveckla sina digitala affärslösningar där ett fokus ligger på drift av onlinetjänster. De erbjuder applikationsdrift, Big data och hybrida molnlösningar med fullt driftansvar gentemot sina kunder. Basefarm har kunder inom olika branscher och störst fokus är mot kunder inom bank och finans. Exempel på kunder är Nelly.com, Coop medmera, SBAB och Payex. I dagsläget arbetar runt 500 personer på företaget där cirka 100 personer sitter på kontoret i Sverige.

På Basefarm erbjuds du en gedigen introduktion där du tilldelas en senior kollega som agerar mentor för att du ska växa och komma in i arbetet. Vidare erbjuds goda möjligheter att utvecklas inom företaget och bli en expert inom området.

ArbetsuppgifterI rollen som operations technician är du en del av Operations Center-avdelningen på Stockholmskontoret där du ansvarar för att hantera interna och externa ärenden gällande samtliga system och applikationer. Du arbetar i en bred roll i såväl Linux/Unix som Windows. I din roll arbetar du proaktivt med de centrala systemen men även med att hantera incidenter och förändringsärenden. Som operations technician är du kundernas första kontaktpunkt och arbetar för att lösa deras problem.

Arbetet innefattar exempelvis:
  • Installationer och uppgraderingar av patcher och även konfigurationer
  • Applikationslösningar och webbservrar på olika plattformar
  • Felsökning samt övervakning och underhåll av system
  • Hantering av incidentärenden
Formella krav
  • Eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
  • Minst 1 års erfarenhet av liknande arbete i en support och driftorganisation
  • Minst 1 års erfarenhet som NOC eller 2nd line support
  • Goda kunskaper inom såväl Linux/unix som Windows
  • Mycket god kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Meriterande med erfarenhet av nätverk, backupsystem, PowerShell, Bash och Python
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för IT, drivs av att utvecklas och lära dig nytt. Du är en problemlösare som trivs med att arbeta strukturerat för att lösa de problem du ställs inför. Vidare är du en handlingskraftig person som trivs med att ta egna initiativ och är trygg med att arbeta självständig med de arbetsuppgifter du blir tilldelad. Då du arbetar tillsammans i ett team är du en person som är duktig på att samarbeta. Du är kommunikativ och bemöter alltid dina kunder på bästa sätt.

Övrig information
Start: Oktober eller enligt överenskommelse
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: drift, drifttekniker, tekniker, it, it-tekniker, noc, 2nd line, linux, unix, windows, support, backup, bash, python, powershell, nätverk, applikationer, webbservrar, operations technician, otc
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.