Junior automationsingenjör till ÅF

Junior automationsingenjör till ÅF

Trivs du i en roll med många kontaktytor och är nyfiken på att lära dig mer inom automation? Här får du möjlighet att utvecklas i rollen som automationsingenjör hos framgångsrika ÅF.

Om företagetÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

Du tillhör affärsinriktningen Industrial Engineering. Här erbjuder ÅF det mest kompletta serviceutbudet inom industriell teknik i Norden. Man levererar varor och tjänster inom El, Automation, Instrument, Mekanisk konstruktion, Civil and plantdesign och Industrial IT.

Tjänsten är en hyrrekrytering där du initialt blir anställd av Bravura med målet att gå över till ÅF.

ArbetsuppgifterSom automationsingenjör på ÅF är du en del av ett team som arbetar från idéstadie till avslutat projekt och färdig anläggning. Du arbetar med att utveckla lösningar inom industriautomation för både nya och befintliga anläggningar främst inom områdena energi, VA och infrastruktur. Arbetsuppgifterna är varierande och du kan komma att arbeta med såväl PLC-programmering, HMI/SCADA-integration, DSC-lösningar, projektledning, anbudsarbete som driftsättning och felsökning som är mer operativa arbetsuppgifter.

Uppdragen som du arbetar med varierar i längd i allt från en dag till flera månader eller år och dessa genomförs främst ute hos kunderna i Stockholmsområdet. Det förekommer även kompletta , projektleveranser i egen regi på deras kontor i Solna eller i Liljeholmen.

Formella krav
  • Avslutad gymnasial utbildning, gärna inom el
  • Vi tror att du har någon av följande bakgrund:
  • Eftergymnasial utbildning, antingen civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot automation. Du kan också ha gått en YH-utbildning som automationsingenjör.
  • Arbetslivserfarenhet i rollen som maskinoperatör, servicetekniker eller industrielektriker.
  • Allmän elkännedom som innebär att du kan läsa elscheman
  • B-körkort
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska
  • Grundläggande kunskaper inom programmering, gärna i PCS7 eller kunskaper i Citect och/eller erfarenhet av andra välkända SCADA- eller DCS-system
  • Meriterande med erfarenhet som automationsingenjör eller kunskap inom industriella nätverk
För att trivas i rollen som automationsingenjör drivs du av ett kvalitetsinriktat arbete och lämnar inget åt slumpen. Du tar ägarskap för ditt arbete och är skicklig på att kommunicera med både interna och externa parter. Vidare drivs du av att lösa problem då du har en nyfiken inställning i ditt arbete. Vi tror att du lockas av en roll som innebär kundkontakt, arbete i projektform samt en miljö som präglas av att skapa resultat.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Automationsingenjör, Automation, Automation engineer, Lead engineer, Industry, PLC, DCS, SCADA, HMI, PCS7, Citect, 800xA, iFix, Rockwell, ÅF, ingenjör, Stockholm, automation, servicetekniker, automationsprojekt, industri, teknik,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.